Breeduyn Village: ga hier nooit naartoe op vakantie!

Breeduyn Village

Breeduyn Village: voor een heerlijke ‘vacation from hell’ voor jonge gezinnen…

Wat voor mij het grootste verschil is tussen mijn leven voor en na het moederschap, is het niet meer impulsief op reis kunnen gaan. Ik zie ertegenop om met twee kleintjes in mijn eentje over Schiphol te zwalken. Ik reisde altijd de hele wereld over en nu doe ik dat niet meer zo makkelijk. Een offer dat ik graag maak hoor, begrijp me niet verkeerd. Huize Single Mama ging er afgelopen week even lekker tussenuit. Althans, dat was de bedoeling…

Een cadeau voor mijn moeder van 70

Ik ben op zoek gegaan naar een luxe verblijf op schappelijke afstand van ons huis, zodat de kids niet te lang in de auto hoeven te zitten. Ik combineerde onze vakantie met een cadeautje voor mijn moeder, zij was pas 70 geworden en mocht lekker met ons mee. We dachten dat het leuk zou zijn om dicht aan zee te zitten en kwamen al snel uit bij het ‘Luxe kustpark Breeduyn Village’, in het Belgische Bredene. Een DUYNvillage deed vermoeden dat we terecht zouden komen in de Belgische duinen. Heerlijk toch?

Kosten nog moeite zouden zijn gespaard om dit luxe park op te tuigen. Luxe villa’s van alle gemakken voorzien. Ik wilde dezelfde gemakken als ik thuis heb dus besloot ik dan maar iets meer te betalen. Ik boekte een luxe villa voor vier personen. Vol enthousiasme togen we afgelopen zondag richting België. Mick kon niet wachten om met zijn emmertje en schepje naar het strand te gaan.

Breeduyn Village: vakantie vieren tussen aftandse trailerparken

Na tweeënhalf uur rijden kwamen we aan in Bredene’s Breeduyn Village. De laan waar het park aan ligt maakte me al wat ongerust. Dat was een andere situatieschets dan de site deed vermoeden. Ook de razend drukke N-weg vlak naast het park, waar auto’s met 100 km per uur langsscheurden vond ik beangstigend met die twee kleintjes op de achterbank. ‘Het park zal wel helemaal aan het eind in de duinen liggen’, dacht ik. Niet dus. Het lag midden tussen de aftandse trailerparken. Het hele park was omheind met ijzeren hekken die waren voorzien van groen gaas, zodat je de vreselijke omgeving niet kon zien.

‘Met gevaar voor eigen leven balanceerde ik de trap af met baby M. op mijn arm en Mick aan de hand’

De luxe villa’s die je een onvergetelijke vakantie zouden bieden en waarvan Roompot aangeeft ‘Wie wil er nou niet zo vakantie vieren?’ lagen kont aan kont en blijken al snel zeer onveilig voor kleine kinderen. Een open trap zonder leuning. Twee kamers die beide geen ruimte bieden voor kinderbedjes. Baby M. en Mick moesten met hun bedje half op de gang en de kasten konden niet open. Als single moeder zijn de momenten voor mezelf schaars. Als eenverdiener moet je zorgen voor het hele gezin en kunnen we er niet te vaak op uit. Des te groter was deze desillusie op Breeduyn Village.

Het enige luxe aan de huisjes was een tv op je slaapkamer en een Nespresso-apparaat. Met gevaar voor eigen leven balanceerde ik de trap af met baby M. op mijn arm en Mick aan de hand. Huilend zat ik op de bank. Tegen mijn moeder zei ik: ‘Werk ik hier nou zo hard voor?’ Zo’n 600 euro betaalde ik voor vijf nachten in Breeduyn Village. Omdat ik toch een ‘luxe’ vakantie wilde waarin ik het me als single moeder in ieder geval qua faciliteiten makkelijk zou maken. Ik had een omheinde tuin gekozen, maar die werd door de naastgelegen huisjes gebruikt als shortcut naar hun geparkeerde auto’s. Als Mick weg zou rennen zou hij op de drukke doorgaande weg belanden en in een bouwput van een flatgebouw in aanbouw belanden.

Een ‘luxe villapark’ aan een drukke autoweg

Op de plattegrond van Breeduyn Village wordt de illusie gewekt, door duingras, dat het park gesitueerd is middenin de duinen. De drukke autoweg heeft het park gemakshalve niet vermeld op de kaart. De loopbrug die je in vijf minuten naar het strand zou leiden, leidde ons naar een duinpad ontoegankelijk voor kinderwagens en we liepen onszelf helemaal klem.

‘Mama waar is de zee?’

Mijn hart brak toen ik mijn lieve Mickey zo teleurgesteld zag met zijn emmertje en zijn schepje: ‘Mama zee zoeken?’. Nu ik dit opschrijf schieten de tranen me weer in mijn ogen. Ik vind het vreselijk dat ik zoveel geld kwijt ben. We zijn er nog geen 24 uur geweest omdat ik dit mijn kinderen, mijn moeder en mijzelf niet wilde aandoen. In Breeduyn Village zit je als jong gezin volledig niet op de juiste plaats, het park is totaal niet ingericht voor kleine kinderen en in de buurt durf je in het donker niet over straat. En de zee? Die hebben we niet eens gezien.

Vakantiekiekjes

Nu zul je denken: ‘Schandalig, dien een klacht in!’, dit heb ik natuurlijk direct gedaan. Roompot weigert in te gaan op alle punten die ik aangaf. Sterker nog ze doen het voorkomen alsof ik een zeurende gast was die nergens tevreden mee was. Hieronder onze vakantiekiekjes. Oordeel zelf of jij je hier veilig en senang zou voelen met je jonge gezin.

‘Breeduyn Village: De luxe bungalows aan de Belgische kust zorgen voor een onvergetelijke vakantie! 200 meter van het strand.’ Een onvergetelijke vakantie was het zeker, maar niet op de manier die ik zo graag had gewild.

 

One Reply to “Breeduyn Village: ga hier nooit naartoe op vakantie!”

  1. […] dat we eigenlijk op vakantie hadden moeten zijn. Zoals je hebt kunnen lezen eindigden we in het Roompotpark from hell. Ik dacht dat het wel leuk zou zijn, omdat eigenlijk dus de vakantie haar cadeau was, er […]

Comments are closed.