Cadeautip: je mooiste foto’s op plexiglas

Plexiglas afbeelding NYC

De afgelopen tijd stond natuurlijk volledig in het teken van de babykamer. Die heb ik aangepakt en is klaar voor de komst van baby M. Maar sinds we verhuisd zijn vorig jaar had ik eigenlijk nog steeds niet geïnvesteerd in mijn eigen slaapkamer. Ik had gewoon even snel snel geschilderd en dat was het dan. Daar kwam verandering in en ik bestelde onder andere wanddecoratie op plexiglas.

Een week of twee drie geleden heb ik toch nog even snel de hulp ingeroepen van mijn behangster, die de muren heeft voorzien van een kek printje. Ik heb een leuk kleed gekocht om het toch wel kille laminaat wat op te fleuren en ik ben op zoek gegaan naar een paar dierbare foto’s om op de wand te hangen.

Twee afbeeldingen van mijn grote liefde

Ik had kunnen kiezen voor een foto van Mick of van Mick en mij, maar dan had ik de foto’s op korte termijn weer moeten vervangen met nieuwe omdat de kleine erbij komt. Ik heb uiteindelijk gekozen  uit mijn immense collectie foto’s uit New York. New York en ik zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden sinds 2005 en deze stad is voor mij heel speciaal. Bovendien is het ook gewoon echt ‘mijn’ plekje, deze slaapkamer, dus daar hoeven ook niet perse gezinsfoto’s aan de muur vind ik.

Twee foto’s van favoriete plekken, een in Central Park en een van Union Square. Een winters en een zomer tafereel. Plaatsen waar ik altijd te vinden ben als ik de stad bezoek. New York is en blijft mijn grote liefde, wat dat betreft voel ik me met New York net een klein stukje minder ‘The Single Mama’ haha!

Plexiglas: weer eens wat anders dan canvasPlexiglas afbeelding

Ik houd van een strakke uitstraling, dus net wat minder van de simpele canvassen aan de muur. Ik heb daarom gekozen om de prints  op plexiglas te laten afdrukken. Het geeft een beetje het gevoel van een fotomuseum: strak en een heel heldere afdruk. Ik trof deze mogelijkheid aan op dezelfde site waar ik Mick’s Dikkie Dik boekje bestelde: YourSurprise. Hartstikke veel keus, van canvas tot aluminium en van plexiglas tot posters. Alles is mogelijk. Ik wist dat de kwaliteit goed zou zijn want ik heb er vaker reproducties besteld, dus heb de twee afbeeldingen besteld.

Snel geleverd met een mooi ophangsysteem

Plexiglas afbeelding

Ze werden razendsnel geleverd en toen heb ik ze vrij gemakkelijk op kunnen hangen, maar dat was wel even een nauwkeurig werkje. Ik heb met een waterpas een lijn getrokken zodat ik wist dat beide afbeeldingen echt op dezelfde hoogte zouden komen te hangen. Vervolgens de gaten geboord en de afbeeldingen opgehangen. Toch is het dan altijd spannend of het goedkomt vind ik, want je boor wijkt altijd wel een millimeter ofzo en in dat geval merk je dat dan dat de afbeelding ‘strak staat’ in zijn bevestigingsmateriaal. Het is dus echt zaak dat je heel zorgvuldig werkt en idealiter ook nog hulp hebt.

Naast mijn bed heb ik twee leuke, hele betaalbare tafeltjes gescoord bij Kwantum, waar ik lekker al mijn geurtjes en een lampje op kwijt kan. Eindelijk is mijn eigen kamer ook een stukje gezelliger en kan ik hier de komende weken relaxen met mijn kleine meisje in mijn armen.

One Reply to “Cadeautip: je mooiste foto’s op plexiglas”

  1. […] ben ik geslaagd bij YourSurprise. Ik had er al eens hele mooie wanddecoratie besteld voor in mijn slaapkamer. Toen bestelde ik foto’s die ik in New York maakte toen ik daar woonde. Tot ik kinderen kreeg was […]

Comments are closed.