Wij gaan op vakantie en nemen mee…

Dakkoffer Thule

……heeeeeel veel (kinder)meuk

Mijn auto is best groot. Dat moet ook wel met hond en twee kleine kids in grote autostoeltjes. De hond neemt altijd de hele achterbak al in beslag in z’n eentje, dus daar kan ik nooit bagage in kwijt. Heel soms bevestig ik de kinderwagen op een creatieve manier tegen de rugleuning van de achterbank, maar daar blijft het wel bij. Ik heb tenslotte een flinke hond. Dat is dus altijd een probleem als je lang en ver weg gaat. Waar laat je alles? Vele jonge gezinnen herkennen zich in dit probleem, dat kan niet anders. We nemen altijd veel teveel rommel mee met z’n allen, maar een dakkoffer biedt uitkomst!

Oma gaat mee

Vroeger als we op vakantie gingen moesten we altijd lachen om die auto’s volgepakt tot aan de nok en met ‘oma op het dak’. Tenminste zo grapten wij altijd. Nu heb ik er zelf ook een. Nooit gedacht dat ‘oma’ voor mij ook ooit de reddende engel zou zijn. Voor onze Frankrijk trip moest ik eraan geloven: ik heb een heuse dakkoffer op mijn auto gemonteerd. Maar wat ben ik er blij mee. Wow, wat kan ik veel kwijt in deze gigantische zee van ruimte van Thule. Als ik er dan een koop, dan koop ik wel de beste en meest ruime in zijn klasse. Ja toch?

Toch nog een keer op vakantie

Over onze dramavakantie naar het meest vreselijke vakantiepark van België hebben jullie allemaal uitgebreid kunnen lezen. Zoveel harten onder de riem kreeg ik van jullie als reactie hierop. Roompot heeft natuurlijk de klacht nooit opgelost en ik heb toch besloten deze zomer voor mijn kids en mijzelf nog een keer echt goed op vakantie te gaan. Naar Zuid-Frankrijk, naar een villa waar ik al vaker ben geweest toen baby M. nog niet geboren was. Ik ben er dus zeker van dat ik ergens terechtkom waarvan ik weet dat het helemaal goed zit. Ik kan niet wachten tot het zover is.

Comfortabele autoreis is belangrijk

Wat ik belangrijk vind, omdat we niet met zijn drietjes op vakantie gaan maar met zijn vijven, is dat iedereen comfortabel kan zitten als je ruim dertien uur onderweg bent. Als ik alleen een weekendje wegga met de kids stouw ik vaak de bijrijdersstoel helemaal vol met bagage, maar dit kan dus nu niet. Ook tussen de twee kinderstoelen zit nu iemand dus die ruimte valt ook weg, tsja dan moet je toch echt een andere oplossing zoeken. Ik had een dakkoffer kunnen huren, maar dan heb ik volgend jaar weer hetzelfde probleem, dus heb ik toch maar besloten te investeren in een item waar ik in ieder geval de komende vijf jaar – de hond gaat nog wel even mee – veel gebruik van zal maken.

Dakkoffer is de oplossing voor ruimtegebrek

Het gekke is dat de koffer op de grond mega groot lijkt, maar eenmaal op mijn dak eigenlijk juist weer klein. Ik kan hier sowieso vier grote weekendtassen in kwijt en voldoende pakken luiers. Veel zware spullen doe ik er niet in, maar je mag er 50 kilo in meenemen. In mijn geval neem ik veel mee qua volume, maar in gewicht valt het wel mee. Er past in de Thule Pacific maat M – die ik heb – maar liefst 410 liter bagage. Dus ik kan naar hartenlust alle schattige zomerkleertjes van de kids meenemen die ik nog heb liggen. Wat ook wel een leuke bijkomstigheid is, is dat het in Nederland nu niet zulk geweldig weer meer is, maar waar wij naartoe gaan lekker wel.

dakkoffer Thule Pacific

Belangrijk: Kies de juiste dakdragers

Nu heb ik best een hoge auto, dan is het belangrijk dat je goede en het liefst geruisloze dakdragers monteert. Dan zorgt de wind voor zo min mogelijk geluidsoverlast en weerstand. Voor mijn auto heb ik daarom gekozen voor de Thule Wingbar Edge 959. De dragers kunnen op slot zodat ze niet gestolen kunnen worden als je tijdens je vakantie de koffer niet hebt gemonteerd. Met de speciale ‘WindDiffuser-technologie’ wordt de luchtstroom verstoord om geruis en weerstand te verminderen en het brandstofverbruik te verbeteren. Het is bij het gebruik van een dakkoffer heel belangrijk om te kijken naar welke auto je hebt en welke dragers het best bij jouw auto passen. Op de site van Thule kun je, met de speciale koopgids, heel makkelijk vinden welke koffer en welke dragers er geschikt zijn voor jouw auto.

We kunnen veilig en volgepakt vertrekken

We zijn nog niet weg, maar we kunnen in ieder geval met een gerust hart richting het zonnige zuiden. Alles wat ik wil meenemen kan lekker mee! Het is even een investering zo’n koffer, maar daar heb je nog heel veel jaren plezier van. Sterker nog, ik denk dat ik ook voor weekendjes weg gewoon de koffer meeneem. Het maakt de autorit vele malen comfortabeler.

Leave a Reply