Van pumps naar sneaker freak

Footway

Sinds baby M. is geboren loop ik nog zelden op pumps. Dat is wel eens anders geweest. Ik heb een schoenen tic en heb de mooiste designer pumps in mijn kast staan. Van Viktor & Rolf tot Miu Miu tot Marc Jacobs. Alleen heb ik nu nog zelden zin om ze aan te trekken omdat mijn sneakers zo lekker zitten. Dus toen Footway mij vroeg om bij hen te komen shoppen, zei ik natuurlijk geen nee!

Footway is een Zweedse webshop met merkschoenen… heul veul merkschoenen. Ik mocht van Footway schoenen shoppen en als moeder kijk je dan – gek genoeg – eerst naar de kinderschoenen. Tenminste ik doe dat zelf eigenlijk altijd. Ik dacht als ik nou twee paar kan kopen, een paar voor Mick en een paar voor mijzelf dan ben ik blij. Zo gezegd zo gedaan.

Hoe vind ik mijn droomschoenen?

Mijn eerste indruk van de site was kort gezegd: anders dan anders. Het is een heel andere shopping site dan dat ik gewend ben. De layout is heel eenvoudig. Zodra je op hun homepage bent kies je waar je naar op zoek bent: dames-, heren- of kinderschoenen. Vervolgens kies je de maat en gaan met die banaan. Hoe je even laten verder kunt filteren moest ik echt even uitvinden, maar het bleek dat je dan gewoon weer moet klikken in de zoekbalk. Zo kun je onder andere het type schoen aanvinken en de kleur en het merk. Toen ik dit eenmaal doorhad ging de zoektocht eigenlijk heel soepel. Even wennen, maar uiteindelijk een heel prettige manier om te shoppen, de site zit gewoonweg niet volgepropt met overbodige content.

Eerst de kinderen, dan jezelf

Footway

Voor Mick heb ik eindelijk zijn eerste paar Converse Allstars uitgezocht. Donkerblauw zodat hij ze nu en in het najaar kan dragen. Ik wilde ze al heel lang voor hem kopen dus dit was de perfecte gelegenheid. Bovendien waren ze bij Footway lekker goedkoop! Ervan uitgaande dat ze ook voor kids een maat grote vallen bestelde ik ze gewoon in zijn huidige maat: 23. Zijn voeten zullen dit jaar vast nog wel groeien, maar dan wist ik tenminste zeker dat ze niet veel te groot zouden zijn. Ze passen hem perfect en hij heeft ruimte genoeg om er denk ik dit hele jaar nog lekker op rond te rennen.

Sneaker freak mama

Voor mijzelf koos ik dus ook weer sneakers. New Balance sneakers, net als Mick in donkerblauw. Ik heb al wel meer van deze sneakers dus ik wist precies welke maat goed zit. Deze sneakers heb ik uitgekozen omdat ze ook heel leuk staan als je er wat formeler uit wil zien. Ze zijn niet te opzichtig en kunnen dus heel goed voor werk of vrije tijd gecombineerd worden met de juist outfits. De sneaker zit aan het begin altijd erg strak, maar ik weet dat dit eigenlijk na een week weg is. Dan zijn ze goed ingelopen en worden ze steeds ruimer.

Footway

Footway: Mijn shopervaring

Mijn shopervaring bij Footway is erg positief. Binnen twee werkdagen had ik de schoenen in huis, Als ze niet bevallen zit er een prepaid return label bij het pakket, dus je hoeft voor een eventuele retour eigenlijk niets te doen of te betalen. De website was even wennen, maar navigeert erg fijn als je ‘the hang of it’ hebt. Je zult bij Footway niet altijd de nieuwste van de nieuwste collectie vinden, maar nagenoeg alle bekende labels hebben ze en ze zijn in prijs erg concurrerend met de andere bekende shoe shops.

Dankjewel Footway voor deze fijne shopervaring!

Leave a Reply