Moederdagtip: maak een IXXI van je mooiste herinneringen

Heb je net als ik een fotoshoot gedaan van je nieuwe gezinnetje of met je zwangere buik? Heb je een newborn shoot geboekt of gewoon heel veel mooie kiekjes op je telefoon? Een Moederdag tip voor jou: maak er in een handomdraai een IXXI van, zodat je iedere dag van je mooie foto’s kunt genieten.

Cadeau voor mijzelf

We hadden de lifestyle fotoshoot met Anne Verhoeven van Puur Beeld achter de rug. Maar wat zou ik nou eens gaan doen met al die mooie plaatjes? Ik bedacht dat ik graag een collage wilde en niet een of twee suffe canvassen aan de muur. Dat is zo afgezaagd! En toen wist ik het: ik had al een museumprint aan de muur van IXXI, dus waarom niet zelf een IXXI maken?

IXXI: In een handomdraai een kunstwerk aan je muur

Via hun website kun je heel makkelijk snel aan de slag. Eerst kies je het formaat. Voor mij was dat 80 x 160. Daarna upload je alle foto’s die je wil printen. En dan kun je je creativiteit de vrije loop laten gaan. Kies in je IXXI bijvoorbeeld een paar pronkstukken die je extra groot terug laat komen. Verzamel daar omheen allemaal kleine tegeltjes met foto’s en voila, een super originele, betaalbaar kunstwerk aan je muur.

Helemaal zelf gemaakt

Het gaf me veel voldoening omdat het écht iets is wat ik zelf heb gemaakt. De foto’s van ons drietjes zijn me zo dierbaar en ik geniet er nu iedere dag van en Mick ook, die kijkt zo blij als hij zijn pap drinkt ‘s ochtends en dan wijst hij met zijn vingertje naar alle foto’s en vertelt er zijn verhaal bij.

Bevestigen is een eitje

Op een zaterdagochtend werd het doosje vol prachtige foto’s bezorgd. Als een kind zo blij was ik om de door open te maken. Ik legde de collage uit op de eettafel en wilde hem direct ophangen! Mick in de kinderstoel voor Netflix en gaan met die banaan. Ik twijfelde of mijn muur voorzien van fijne spachtelputz het ophangsysteem zou ‘pakken’. Volgens IXXI’s faq’s kun je de IXXI niet aan een structuur muur bevestigen. Bummer! Maar ik heb er iets op verzonnen. Ik heb de lijn waarop je uiteindelijk de IXXI bevestigt glad geschuurd. Nu kon ik de plakhaakjes gemakkelijk bevestigen en hangen ze muurvast.

Moederdag kan niet meer stuk!

De tegeltjes uitgestald op de tafel en dan is het slechts een kwestie van X-jes en I-tjes klikken totdat je één geheel hebt. Vandaar de naam IXXI bedacht ik me halverwege. Het resultaat is indrukwekkend. Zo mooi! Het is echt een eyecatcher in de woonkamer en ik ben er reuzeblij mee. Een cadeau voor Moederdag, iets te vroeg, maar ik krijg vast van de kleintjes nog wel een mooi knutselwerkje!

Leave a Reply