Jottum: daar mag mijn meisje in gezien worden! – MET GIVEAWAY

jottum en the single mama

Het grootste deel van mijn kindertijd had ik gemillimeterd haar. Stekeltjes, heel eighties. Mensen die mij kennen weten dat dit een mini jeugdtrauma van me is. Het enige waar mensen vroeger aan konden zien dat ik een meisje was, was mijn kleding. Kleding van Barbara Farber en Oilily. In 1996 werd Jottum opgericht en werd een unieke stijl in kindermodeland van toen geïntroduceerd. Een stijl van zwierige jurken in luxueuze stoffen. Een stijl waar ook ik in de jaren tachtig in werd gehuld en waar ik, vandaag de dag, mijn meisje -die overigens ook nog niet veel haar heeft- ook heel graag in kleed.

Jottum is de laatste jaren veel in het nieuws geweest en het label is meerdere malen veranderd van eigenaar. Toch lijkt het label en de naam onverslaanbaar en ligt er gelukkig weer een prachtcollectie op de planken dit najaar. De collectie is precies wat we gewend zijn van Jottum: kwalitatief zeer mooie kleding in het hogere segment en sierlijke ontwerpen. Maar het label laat ook echt zien met de tijd mee te gaan en speelt bijvoorbeeld ook in op de zachte fake fur trend. Klassiek meets folklore meets nostalgie want ik zie voor de oudere meiden ook zeker sets terug die ik vroeger ook gedragen zou kunnen hebben.

Jottum voor de allerkleinsten

De babycollectie van Jottum is de enige collectie die ook kleding brengt voor jongetjes. Na maat 86 gaat de collectie over in een all girls collectie. De babykleding van Jottum is basic met een twist. Wat je van Jottum gewend bent is veel wit en donkerblauw en dat nautische zien we ook nu weer terug, voor meisjes en jongens. Maar bij de baby’s komt ook dat stukje wat ik folklore noem al voorzichtig om de hoek kijken met de drukke ruit. Daarnaast de nostalgische kleine bloemetjes voor babymeisjes, wat de collectie heel lief maakt.

Een juweel van een jurk

Voor Baby M. kocht ik de luxueuze jurk Saint Pierre met een geweldig lief maillotje. De jurk is van Italiaanse katoen en dat is zooooo zacht, daar wil ik AL mijn kleding ook van. Sterker nog ik wil eronder slapen! De jurk is er in lichtroze, wit en donkerblauw en ik heb de laatste gekocht. Een prachtige jurk, heel sierlijk, zelfs voor een klein baby’tje. Met de ballonrok en de ruffles zie je gewoon dat dit niet een dertien-in-dozijn kledingstukje is. Dit is een jurk die later ook weer tevoorschijn komt als ze zelf kindjes heeft schat ik in. De afwerking is echt subliem: een juweeltje!

jottum en thesingle mama jottum en the single mama

Door slim te combineren maak je het zo duur als je zelf wilt

Jottum is een label dat je niet in iedere winkel vindt. Het ligt in de unieke, kleinschalige boetiekjes of bij luxueuze warenhuizen. Het is wat ik al aangaf kleding in het hogere segment en wellicht ook niet voor iedereen weggelegd. Toch ben ik ervan overtuigd dat als je een paar kwalitatief, ijzersterke stuks kleding in de babykast hebt hangen, je daar een hele tijd mee vooruit kunt. Jottum is heel goed combineerbaar, juist ook door de wat drukkere ruit bijvoorbeeld te combineren met een basic t-shirt.

“Onder deze stof wil ik slapen!”

Jottum en the sing

Dit t-shirt Nuuk van Baby M. is ook weer van hetzelfde Italiaanse katoen. Het lijkt wel fluweel, ik ga dit echt zo voorzichtig wassen! De legging Hartford is stoer voor Jottum begrippen, maar dan toch weer heel lief afgewerkt met een sierlijke bies. Het staat haar zo mooi, jammer dat we als moeder allemaal weten dat zo’n shirtje aan het einde van de dag toch echt niet meer wit is haha! Maar goed, van de kwaliteit van deze kleding mag je verwachten dat het mooi blijft, zelfs na vele malen wassen en dat blijft het ook hoor. Ik heb alles nu al twee keer gewassen en het ziet er nog top uit en voelt even zacht.

Deftig jasje voor een dametje van tien maanden

jottum en the single mama

Voor de najaarsdagen waarop je nog geen echte winterjas nodig hebt, maar wel net even een dikker jasje dan een zomerjas heb ik bij deze set nog een lief, deftig jasje Balou gescoord. Hoewel het een indoor jasje is, vind ik het prettig in de wandelwagen als het zo’n lekker nazomerdagje is als vandaag. Toen ik het aantrok bij haar moest ik wel lachen, ze werd ter plekke een dametje. Het is een heel fijn jasje, lekker zacht en dik gevoerd.

Jottum! Ik mag jou een cadeau geven!

Ben je net als ik moeder van een babymeisje en vind je de twee sets die ik heb aangeschaft ook zo mooi? Als je deze giveaway wint, krijg je een van deze twee kledingsetjes naar keuze in de maat van jouw meisje.

Wat moet je doen? Allereerst volg je natuurlijk als de wiedeweerga Jottum op Instagram. Verder heb ik geprobeerd een creatieve opdracht te bedenken voor jullie. Ergens op deze website staat het logo van Jottum verstopt. Ben jij een echte speurneus, dan vind je hem zo. Heb je de pagina met het logo gevonden? Stuur mij dan een mail naar hello@thesinglemama.com met daarin de link van de pagina. Zet in de mail ook gelijk welke set je wil winnen (jurk en maillot of de ruitjesset) en de maat van jouw meisje.

Winnaar giveaway

De winnaar van de giveaway is bekend. Op Instagram reageerde een mama met een pasgeboren jongetje die heel graag een setje van de Jottum babycollectie wilde winnen. @liesvoort stuur je me een e-mail met je gegevens? Van harte gefeliciteerd!

 

Leave a Reply