Kidsfashion voor kleine prinsessen

Le Chic Single Mama

Voordat ik kinderen kreeg zag ik mezelf altijd heel duidelijk als een jongensmama. Toen ik zwanger was van Mick werd dat gevoel versterkt. Eenmaal zwanger van baby M. had ik vanaf dag een direct de overtuiging dat ik een meisje zou krijgen en dat kreeg ik. En boy oh boy was I wrong: ik ben ook echt een meisjesmama dus kocht ik voor baby M. Le Chic!

Het is zo leuk om een jongen en een meisje te hebben. Het verschil in karakter en natuurlijk de verschillende kledingkastjes. Het ideale excuus om lekker weer te shoppen voor je tweede in plaats van hergebruiken van de kleertjes van je first born. Nu heb ik wel altijd gezegd als ik een meisje zou krijgen dat ik niet teveel roze, tierelantijnen en girly girl kleding voor haar wil. Ook daar maak ik tegenwoordig een uitzondering in want ik maakte pasgeleden kennis met het Nederlandse label Le Chic.

“Verantwoord gemaakt is voor mij heel belangrijk”

Ik ben altijd heel duidelijk in mijn kledingkeuze voor de kids geweest: ik koop zoveel als mogelijk duurzame geproduceerde collecties. Ook koop ik graag bij small shops als Xooz, Little Chipmunks, Kleine Baasjes en Lion of Leisure. Maar het allerleukste vind ik als ik alles op een leuke manier met elkaar kan combineren. Zo haal kan ik de kleding soms wat ‘opstoeren’ of gewoon mijn eigen draai eraan geven. Terugkomend op het duurzame produceren: Le Chic produceert zo verantwoord mogelijk. De kleding wordt zoveel mogelijk gemaakt met duurzaamheidscertificaten.

Le Chic

Le Chic najaarscollectie: lief met een tikkeltje stoer

De najaarscollectie van Le Chic is meisjesachtig zoals je van het merk gewend bent, maar je kunt de kledingstukken onderling ook heel goed combineren om er een stoerdere set van te maken. Denk aan zwarte leather look leggings met daaroverheen een tutu rokje en dan bijvoorbeeld Dr. Martens eronder of Conversejes. Voor Baby M. zocht ik een jurkje uit in grijze sweaterstof met embrossed hartjes. Daaronder een kek luipaardmaillotje in lichtroze. Staat toch wel erg lief hoor en ik denk dat het ook met de feestdagen in het vooruitzicht een heel leuke aanvulling is op de wat stoerdere garderobe van mijn kleine meisje.

Le Chic

Le Chic

Een prinsessengarderobe binnen no time

Le Chic is een echt meisjesmerk. Oorspronkelijk ontstaan door comfortabele feestkleding te ontwerpen voor kids. Maar op dit moment heeft Le Chic haar collectie uitgebreid naar vrolijke meisjesmode in de leeftijd van newborn tot baby tot tienermeiden. Bij Le Chic vind je voornamelijk jurken en bijpassende vestjes, jasjes en accessoires. Geen drukke prints, maar alles heel basic waardoor je alles onderling eindeloos kunt combineren. En het leuke: oude en nieuwe collecties match je even makkelijk, het kleurenpalet van Le Chic blijft heel gelijkmatig. Volgens Le Chic bouwen meisjes op deze manier binnen no time hun eigen prinsessengarderobe!

Win-winsituatie

Heb jij net als ik een kleine meid in maat 62-92? Speciaal voor mijn trouwe mamavolgers mag ik van Le Chic de complete kledingset weggeven, die ik voor baby M. heb uitgezocht. Wat moet je doen? Reageer hieronder òf stuur een mailtje naar hello@thesinglemama.com en vertel me waarom jouw meisje een echt Le Chic meisje is en laat me haar maat (62 tot 92) weten. Over een week maak ik de winnares bekend, zij krijgt de kledingset plus twee kaartjes voor Sprookjesbos Valkenburg, zodat deze prinses haar outfit op gepaste wijze kan showen! Ook heb ik nog een troostprijs van twee kaartjes voor Sprookjesbos, voor alle mama’s met prinsessen die niet in bovenstaande categorie vallen!! Dus extra kans op een prijs.

And the winner is….

Tromgeroffel…. de kledingset van Le Chic en twee kaartjes voor Sprookjesbos gaan naar Victoria, zij stuurde me een mail waarin ze motiveerde dat haar prinses een tweeling is met haar kleine broertje. Daarom mag ze extra uitblinken als meisje van haar moeder. Troostprijs van twee kaartjes voor Sprookjesbos gaan naar Betty. Uit privacy overwegingen gebruik ik alleen voornamen van de winnaars. Zij weten zelf wie ze zijn. Victoria en Betty: mailen jullie mij even je adres? Gefeliciteerd!!

2 Replies to “Kidsfashion voor kleine prinsessen”

  1. Wat leuk! Hier twee dametjes die dat wel leuk zouden vinden!! Omdat ze zichzelf heke prinsesjes vinden hihi. Voor de kleinste maatje 80 (een beetje op de groei hihi) of 92 voor de oudste!

  2. Victoria says: Reply

    Woohoo een leuk jurkje gewonnen. Denk dat Anna hem heel mooi gaat vinden (mama in ieder geval :))

Leave a Reply