Kinderschoenen kopen: waarom je echt moet kiezen voor kwaliteit!

Kinderschoenen van Bunnies

Dat ik meer schoenen in mijn kast heb dan mij lief is weet iedereen die me een beetje kent. Sommige heb ik bij wijze van spreken alleen om naar te kijken. Dat ik dan wil dat mijn kinderen ook kwalitatief zeer goede en mooie baby- en kinderschoenen dragen, lijkt me dan ook geen verrassing. Ik heb mijn meisje voor het eerst mee shoe shopping genomen en Mick mocht zelf een paar uitkiezen.

Mini M. gaat heel voorzichtig haar eerste stapjes zetten. Al wiebelend gaat ze overal staan en beweegt ze zich stap-kruipend voort. Het is vanaf dat moment belangrijk om haar ook te laten wennen aan schoentjes. Let wel op: het is van groot belang dat deze schoentjes een soepele zool hebben.

Ba

Vroeger in de jaren tachtig droegen wij al Bunnies JR thuis en hoe leuk is het dat dit merk na al die jaren nog bestaat? Sterker nog het label heeft 150 jaar ervaring op zijn naam staan. Mick draagt ze nu ook al sinds een jaar of twee. Ik koop ieder seizoen voor hem een mooi paar. Soms nog een paar extra in de sale. Mini M. heeft na haar eerste slofjes nu een echt paar mini laarsjes te pakken. De collectie van Bunnies JR is sinds ik ze als kind droeg wel met zijn tijd meegegaan: wat een keus. Echt, de najaarscollectie is een aanrader!

Babyschoentjes: kies voor soepele materialen

Wat is er nou belangrijk als je schoenen koopt voor kinderen? Let er allereerst op dat er wordt gewerkt met soepel leer. Hoe prettiger de schoentjes zitten, hoe beter ze passen en hoe lekkerder je kind erop zal lopen. Bunnies JR werkt met de mooiste leersoorten, dat zie je direct en ja, dat merk je ook aan de prijs. De schoentjes van Bunnies JR zijn niet heel goedkoop, maar voor goede schoenen betaal je nu eenmaal wat meer. Het is prima om sneakertjes aan te schaffen, daar heeft Mick er ook een aantal van, maar die draagt hij niet als ‘hoofdschoen’.

Kinderschoenen Bunnies JR

Uitneembaar voetbed: extra makkelijk de voetjes opmeten

Wat het fijne is van deze kinderschoentjes is dat Bunnies JR een uitneembaar voetbed heeft ontwikkeld waar het voetje perfect op gemeten kan worden. Te kleine schoentjes zijn namelijk een flinke boosdoener tijdens het ontwikkelingsproces. Je kunt dus precies aflezen of de pootjes van je kleintje passen in de vorm van het voetje op het zooltje.

Haar laarsjes vallen exact om haar kleine smalle babyvoetjes heen

Voor Mini M. heb ik het zachte laarsje Zelma uitgekozen in een cognackleur. Past overal bij en zit haar geweldig. Waarom? Allereerst omdat het echt als geen ander exact om het smalle voetje heen valt. Meestal zijn de schoentjes namelijk veel te breed, maar dat zijn deze dus niet.

Maten verschillen per merk aanzienlijk, pas dus altijd de schoentje goed door

Mini M. heeft nu maat 19, maar ik werd netjes geadviseerd dat deze schoentjes klein vallen dus het werd me aangeraden maat 20 te kopen. Dat klopte, ze past maat 20 van dit type laarsje perfect. Weer iets om op te letten dus: niet iedere maat valt bij ieder merk hetzelfde. Een andere maat 20 zou veel te groot zijn.

Collectie kinderschoenen: voor ieder wat wils

Kinderschoenen Bunnies JR

Mick vond het heel interessant dat hij zelf schoenen mocht uitzoeken en grappig genoeg koos hij dezelfde laars die ik ook voor hem uit zou hebben gezocht. Pfieuw, dat was wel een opluchting! Mick heeft gekozen voor de super stoere unisex boot: Tina Trots. Ja dat klinkt alsof het voor meisjes is, maar het is echt een stoere laars voor jongens en meiden! Hij heeft de boots in zwart, dat was ook mijn keuze omdat dat gewoon bij al zijn kleding past.

In de najaarscollectie kinderschoenen van Bunnies JR vind je stoere sneakers en boots. Ook Bunnies JR speelt in op de animal print-trend. Als ik de meisjescollectie bekijk kan ik niet wachten tot mini M. iets minder mini is haha.

Kinderschoenen Bunnies JR

Heel grappig was dat hij zei welke kindjes op de creche deze schoentjes ook allemaal hebben. Blijkt maar weer hoe populair dit oer-Hollandse merk nog steeds is.

 

One Reply to “Kinderschoenen kopen: waarom je echt moet kiezen voor kwaliteit!”

  1. […] van mij te verantwoorden. Hij had overigens zijn stoere biker boots van afgelopen winter HELEMAALkaal gelopen en nog vraagt hij nu vaak ‘s ochtends of hij juist die aan mag. Ook voor hem heb ik […]

Leave a Reply