Lilibelle maakt van iedere lekkernij een kunstwerkje

Lilibelle voor The Single Mama

Soms ben ik zo blij met Instagram. Gewoon omdat je mensen en hun passies voorbij ziet komen die je anders waarschijnlijk nooit ontmoet had. Yvette van Lilibelle is een van de Instagrammers die ik de afgelopen maanden ‘heb leren kennen’ met haar prachtige bak-kunstwerken. Van de suikerzoete foto’s van Yvette’s creaties krijg ik maar niet genoeg. Reden dus om haar eens uitgebreid te vragen naar haar passie voor bakken.

Yvette is 39, getrouwd en heeft twee dochters Evy en Mirte. Ze is de trotse eigenaresse van Lilibelle. Met veel liefde maakt ze cupcakes, taarten en koekjes. Daarnaast kun je workshops bij Lilibelle volgen en cupcakefeestjes vieren.

Op weg naar de 40: tijd voor een carrièreswitch

Yvette besloot twee jaar geleden haar professionele leven drastisch te veranderen. Ze was verpleegkundige en pedagogisch medewerker op een kinderdagverblijf. Uiteindelijk heeft ze gekozen voor het ondernemerschap, een gewaagde sprong zonder garanties. “Ik maakte altijd al de verjaardagstaarten van mijn dochters. Daardoor kriebelde het al wat. Toen we verhuisden en een gave woonkeuken kregen, zag ik het helemaal voor me dat ik daar workshops en kinderfeestjes kon geven.” Zo gezegd zo gedaan, Lilibelle was een feit. “In het bakken, decoreren, de workshops en kinderfeestjes kan ik al mijn creativiteit kwijt! Dat vind ik het allerleukste aan mijn werk. Ik had niet durven dromen dat het zo goed zou gaan lopen!”

Van idee naar recept tot een torenhoge taart

Lilibelle voor The Single Mama

“Ik ben er gewoon voor gegaan. Ik heb heel veel recepten uitgeprobeerd en ben zodoende mijn eigen stijl gaan ontdekken”, vertelt Yvette. Haar recepten zijn bestaande recepten. Ze heeft de lekkerste en best werkende uitgekozen en geeft daar vervolgens haar eigen draai aan. Op de vraag wat haar favoriete baksel is antwoordt ze vrij snel en vastberaden: “Mijn taart met cream cheese frosting en frambozenvulling. Die is zo fris en is de meest bestelde smaak!”

Lekkere taarten en meegaan met de laatste trends

Net als zoveel zelfstandige ondernemers heeft ook Lilibelle te maken met concurrentie. Het is van belang dat de shop zich onderscheidt van de massa. “Ik doe dit door, net als op het gebied van mode en interieur, bij de tijd te blijven. Ik speel in op de kleuren, printjes en stijlen van dit moment. En het moet vooral heel lief, perfect afgewerkt en lekkerrr zijn!”, legt Yvette uit.

Bakken blijft leuk

Ik vroeg me af of ze het bakken nou nooit eens zat is. Stel een taart mislukt op het moment suprême, dan heb je toch geen zin meer? Yvette verzekert me dat niets minder waar is: “Mijn werk blijft leuk doordat ik zoveel afwisseling heb. Ik kan er al mijn creativiteit in kwijt. Hoewel ik natuurlijk veel alleen werk, heb ik zoveel leuke contacten! Er zijn altijd wel fijne, creatieve mensen waar ik iets nieuws mee kan ontwikkelen of mag samenwerken!”

“Mijn droom is om ooit in Dongen een klein zaakje te hebben waar mensen mijn producten kunnen kopen. En waar je dan ook een heerlijk koffietje met een lekkernij kan nuttigen. Of een hip bestelbusje in ‘Lilibelle-stijl’ waarmee ik op fairs en festivals kan staan.”

Genoeg dromen dus nog voor Yvette en ik heb er vertrouwen in dat het gaat lukken! Ze is een echte doorzetter met zoveel creativiteit in zich dat ze nog jaren op een originele manier kan bakken!

Lilibelle voor The Single Mama

Meer weten over Yvette en Lilibelle?

One Reply to “Lilibelle maakt van iedere lekkernij een kunstwerkje”

  1. Superbedankt voor je mooie stuk over Lilibelle! ?

Comments are closed.