Babyfoon gezocht? Stop met zoeken, deze stylish verantwoorde versie moet je hebben!

luvion woodlook en the single mama

Een babyfoon, ik heb er inmiddels al een paar versleten moet ik toegeven. Ik had een babyfoonapp via mijn iPad en telefoon. Ik heb me daar nooit helemaal happy bij gevoeld, omdat ik altijd denk dat alles via internet gehackt kan worden. Dus mee gestopt. Toen had ik gewoon zo’n goedkope Kruidvat babyfoon, maar die begaf het na een tijdje. Ik wilde er nu weer een met een camerafunctie, dus ging ik maar Googlen naar de beste en toen kwam ik bij het merk Luvion.

De Luvion Essential is er sinds kort in een limited edition. Er hangt wel een prijskaartje aan (169 euro), maar na al die halfbakken apparaten wil ik nu een betrouwbare en goede babyfoon. Het gecodeerde signaal zorgt voor een 100 % volledige veilige en storingsvrije connectie. In een goed geïsoleerd nieuwbouwhuis is de ontvangst niet altijd top, als ik de reviews mocht geloven zou dat bij deze niet zo zijn dus heb ik hem aangeschaft. Enne die limited edition…: het is een babyfoon met een ‘nature inspired Scandinavisch design’. Past in ieder modern interieur, valt bijna niet op als babyfoon.

Luvion babyfoon: de beste in zijn soort

Is dat nou echt zo of is dat een reclamepraatje? Als ik bij Coolblue kijk zie ik dat de consument Luvion met maar liefst een 9,3 beoordeelt. Bij Bol.com zijn de recensies eveneens lovend. Niets mis mee dus. Letterlijk! Na wat verder onderzoek blijkt dat ook belangrijke ouderplatforms als KEK Mama en Ouders van Nu de Luvion Essential babyfoon heeft met verschillende awards heeft onderscheiden. Ok, ik was nu over de streep getrokken. Overal waar je zoekt blijkt: het is de bestverkochte babyfoon van Nederland.

Mijn ervaring: wat zijn de grootste pluspunten

Het is  met de wooden print natuurlijk een lust voor het oog, dat is pluspunt nummer een, maar laten we even wat verder kijken dan dat. De batterij: deze babyfoon werkt niet met ouderwetse oplaadbare AA-batterijen. Nee, de monitor van de babyfoon is voorzien van een lithium batterij die vele malen langer meegaat zodat je het apparaatje niet altijd met lelijke snoeren in je woonkamer hebt staan. Het is nu gewoon een houten fotolijstje.

+ Naast de goede levensduur van de batterij vind ik het belangrijk dat ik kan proberen vanaf de bank mijn kindje gerust te stellen. Dus dat ik met haar kan praten. Op dit apparaat zit een terugspreekfunctie.

+ Het scherm is 3.5 inch groot en geeft helder beeld ook in het pikkedonker. Nachtzicht schakelt automatisch in en je kunt tot vijf meter zien in het donker. Je kunt daarnaast de camera ook nog iets in laten zoomen en draaien in exact de juiste richting: ideaal!

+ Ik kan van afstand slaapliedjes opzetten voor Baby M. En dan niet van die vervelende toontjes, nee echt wel prima muziekjes. Het bereik van de babyfoon is binnenshuis maximaal 50 meter en buitenshuis maximaal 250 meter.

+ Wat ik een heel handige bijkomstigheid vind is dat ik de temperatuur op de kamer van de baby kan aflezen. Ik ben daar best wel eens benieuwd naar en dat geeft de Luvion Essential dus gewoon aan.

Wat er ook nog opzit, maar wat ik niet gebruik is een timerfunctie voor slaap- en voedingstijden. Tot slot kun je extra camera’s aansluiten (vier stuks in totaal), maar voor mijn oudste hoef ik geen babyfoon met beeld meer op zijn kamer te hebben, dus dit gebruik ik niet. De camera’s zijn los verkrijgbaar.

Hoe bevalt de babyfoon na twee weken intensief gebruik?

Daar kan ik kort in zijn: goed. Ik las heel soms over de korte stand-by tijd. Ik heb daar geen last van. As we speak staat de babyfoon al uren aan voor me op een kastje. Hij doet het nog steeds en de batterij is nog halfvol.

Ik had het fijn gevonden als ik de kleine meid nog iets beter had kunnen zien, maar haar grote kamer is er nou net niet op ingericht om dat zonder heeft veel te verbouwen te realiseren. Het zou kunnen als ik de camera aan de wand monteer, maar dat wil ik niet. Zo min mogelijk gaten in de muur. De camera staat dus nu op haar kledingkastje.

Als er mensen over de vloer komen pakken ze het schermpje altijd even op. ‘He wat is dit? Een digitale fotolijst ofzo?’ Nee mijn state of the art babyfoon, haha. Ik hou van wit, hout en rust in huis, de babyfoon past hier in alle opzichten dus perfect!

 

 

Leave a Reply