Maaltijdpakket iets voor mij? Ik probeerde het een weekje…

maaltijdpakket de krat

Al een hele tijd zie je overal advertenties voorbij komen op de social sites over maaltijdpakketten. Bij mijn buren stopt vaak een Hello Fresh-bus en zo aan het einde van mijn zwangerschapsverlof begon ik me af te vragen of het niet iets voor mij zou zijn zo’n maaltijdpakket. Als ik ergens een hekel aan heb is het boodschappen doen. Die doe ik sinds kort ook lekker bij Picnic. Helaas is mijn inspiratie voor makkelijke, snelle maaltijden gewoon even zoek.

Mensen die me kennen weten dat koken mijn grootste hobby is. Maar sinds ik kinderen heb ben ik druk zat en heb ik gewoon weinig tijd en zin. Zeker als ik ook nog heb gewerkt die dag. Daarom lijken mij die maaltijdpakketten best een uitkomst. Ze hebben veel voordelen: gericht op een exact aantal personen dus je blijft nooit met een grote pan kliekjes zitten. Je hoeft niet na te denken over je boodschappen en eet eens een keer echt wat anders.

Maaltijdpakket De Krat: heerlijk vers en biologisch

Ik had gelezen dat bij het programma Kassa maaltijdpakket De Krat ooit als beste uit de test kwam, dus ik was erg benieuwd. Op maandagavond werd De Krat bezorgd en ik kon er dus pas dinsdagavond aan beginnen. Ik had geluk want ik had ook vis in de krat dat hebben ze niet elke week namelijk. Ik hou van vis dus daar was ik blij mee. In een houten kratje werden mijn boodschappen bezorgd. Ik zag in het maaltijdpakket direct twee grote verse kolen: groen en wit, en kruiden en lof. Dat zag eruit alsof het zo van het land kwam. Vergezeld door drie recepten die ik maandagavond al even goed door heb genomen. De dagen die volgden hebben we heerlijk vers gegeten.

Dit hebben we gegeten

– Op dag één van het maaltijdpakket aten we Zweedse gehaktballetjes met aardappelen en gesmoorde kool;
– dag twee bracht: pasta met champignons en truffelkaassaus;
– en op dag drie Thaise vispakketjes met rijst op gesmoorde kool.

Hoewel mijn oudste momenteel echt in de NEE-fase zit heeft hij toch her en der lekker mee gesmuld. De drie recepten maakten gebruik van de verschillende ingrediënten. Met sommige ingrediënten moest je spaarzaam omgaan omdat je ze later in de week nogmaals zou gebruiken. Wat me het meeste op is gevallen bij De Krat is dat de ingrediënten echt heel goed waren afgepast. Zo kwam de rijst echt in een zakje waar zo’n twee handjes droge rijst in zat. Je houdt niets over dus verspil je ook niets. Het leek me eerst wat karig, maar al met al zijn de porties goed gedoseerd.

Let op: je hebt ook af en toe ingrediënten uit je kast nodig

De Krat vraagt wel af en toe het een en ander uit je eigen voorraadkast, dat had ik niet verwacht. Als ik toevallig geen knoflook in huis had gehad, had ik een incompleet recept. Dat vond ik een minpuntje aan dit pakket. Daarnaast had ik een pakket waarin we twee dagen achtereenvolgend kool aten. Borstvoedende moeders weten dat dat niet heel handig is om te eten, laat staan twee dagen achter elkaar. Ik wilde dat de recepten een verrassing zouden blijven tot ik het pakket ontving, dus had ik niet gekeken op de site van tevoren. Dat had ik in dit geval beter wel kunnen doen. My bad! Wat ik ook een beetje jammer vond was dat de vis die week twee vacuüm verpakte gerookte forelfilets waren, wel lekker, maar niet een stukje verse vis.

Duidelijke recepten is het halve werk

De recepten vond ik erg goed te volgen. Alles staat duidelijk beschreven en je bent in een mum van tijd klaar. Het is wel handig om alles vast voorgesneden klaar te hebben staan, maar in mijn geval met twee kleine kinderen op de achtergrond was dat moeilijk in te plannen. Desondanks heb ik het gered en drie keer een goed bord eten op tafel gezet, alleen in alle haast niet zo fotogeniek dus vandaar dat ik de gerechtfoto’s van De Krat aan jullie laat zien.

Alle voordelen op een rij

Al met al vind ik het grootste voordeel aan De Krat voor mij: geen verspilling. Daarnaast zijn de mooie biologische producten en leuke recepten – met ingrediënten die je zelf niet zo 1,2,3 zou uitzoeken in het groenteschap – zeker een leuke verrassing. Dit maaltijdpakket past goed bij een klein gezin zoals dat van mij vanwege de goede dosering. Twee dagen kool was voor mij helaas geen schot in de roos, maar dat is persoonlijk.

Het enige dat ik jammer vind aan dit pakket is dat je altijd zelf iets in huis moet hebben, dus je moet goed lezen en alsnog misschien naar de supermarkt, ook al is het maar voor iets kleins. Zou ik het aanraden? Ja, je hebt het gevoel alsof je voor het eerst sinds tijden heel gezond hebt gegeten. Terwijl ik toch echt altijd wel gezond kook hoor, maar dit smaakte gewoon allemaal erg lekker vers en groen. De mooie verse Thaise boemboe was voor mij echt de uitblinker van het pakket. Heerlijk!

Foto’s: DeKrat.nl

One Reply to “Maaltijdpakket iets voor mij? Ik probeerde het een weekje…”

  1. Wat fijn om te horen dat je er zo van genoten hebt!
    Het klopt dat producten zoals knoflook, olijfolie, peper/zout ed niet in de Krat zitten. Zo houden we meer ruimte over voor bijzondere spulletjes. We sturen wel altijd een paar dagen van tevoren een mail waarin vermeld staat welke producten je zelf in huis moet hebben.
    Leuk om te horen dat je het zou aanraden en dat je echt hebt gemerkt dat je er minder voedsel door verspilt.
    Groeten van Eline | De Krat

Leave a Reply