Smeren, smeren, smeren!

Naïf banner The Single Mama

KWF Kankerbestrijding waarschuwt ouders al jaren om hun kids van vijf jaar en jonger zeer regelmatig in te smeren met zonnebrandcrème. Kinderen kunnen het best in de schaduw spelen, dat is het veiligst voor hun huid. De allerkleinsten lopen namelijk zonder de juiste bescherming een veel grotere kans om later huidkanker te krijgen. Naïf is begaan met KWF Kankerbestrijding en doneert bij verkoop van zonproducten een bedrag aan de stichting.

Omdat Mick drie dagen naar een kinderdagverblijf gaat vind ik het als moeder belangrijk dat het verblijf een visie heeft op het spelen van kinderen in de zon: een zogenaamd UV-beleid. Mick’s dagverblijf is heel stellig: ze houden de kleintjes tussen twaalf en drie uur binnen.

Wees niet Naïf en blijf smeren!

Voordat ik Mick wegbreng smeer ik hem in met een goede zonnebrandcrème. Ik kies voor Naïf zonnebrandcrème met beschermfactor 50, met natuurlijke UV-filters. De crème bevat ingrediënten als Shea Butter en Zinkoxide. Deze beschermen niet alleen de huid, ze voeden tegelijkertijd.

Je merkt bij de crème van Naïf dat het van een ander type is dan dat je misschien gewend bent van de mainstream merken. In de crème wordt gebruik gemaakt van een fysische filter. Dat betekent dat de crème na het smeren niet in de huid trekt, maar een wittige waas achterlaat op de huid. Dit zorgt ervoor dat de huid direct goed beschermd is. Eenmaal ingesmeerd is je kind twee uur beschermd met factor 50.

Zoals ik van Naïf gewend ben bevat ook dit product geen schadelijke stoffen en de heerlijke geur is allergeenvrij. Het is dus ook geschikt voor de gevoelige huid. Misschien nog wel het mooiste aan deze crème is dat voor iedere verkochte zonnebrandcrème Naïf €0,50 aan KWF Kankerbestrijding doneert. Je doet dus ook nog iets goeds voor anderen als je smeert met Naïf.

Na het zonnen

Na een dagje strand is de huid van je kleintje of je nu wilt of niet blootgesteld aan zonlicht. Ook al heb je goed gesmeerd, kan het toch zomaar zijn dat je kindje behoefte heeft aan een beetje verkoeling op het tere huidje. Hiervoor heeft Naïf ook nog een mooi product gelanceerd dit seizoen: een heerlijke aftersun. Hun Cooling After Sun Gel kalmeert en verkoelt. Zo komt de huid na het zonnen tot rust.

Waarom moet ik mijn kind beschermen tegen uv-straling?

Ik wil niemand vertellen wat hij of zij moet doen. Maar in mijn blog schrijf ik wel over wat ík doe. Ik vind het heel belangrijk dat mensen zich bewust zijn hoeveel kwaad de zon je kind kan doen. De huid van een kind is extra kwetsbaar voor de schadelijke gevolgen van uv-straling. Onze volwassenen huid vernieuwt zich continu. Dit gebeurt in enkele weken. De kinderhuid doet dit ook, maar de kinderhuid moet tegelijkertijd nog groeien. Omdat hun celdeling sneller gaat vanwege het groeien, heeft de huid soms te weinig tijd om beschadigde huidcellen te herstellen. Het gevolg is dat er in deze cellen ‘littekens’ ontstaan. Kinderen dragen deze hun leven lang met zich mee. Je kunt dit aan de buitenkant niet zien, want de schade zit diep verstopt in de huidcellen. Je kunt je indenken dat hoe meer ‘littekens’ je kind oploopt in zijn of haar jonge jaren, hoe groter het risico is dat het op latere leeftijd huidkanker krijgt. Daarom bescherm ik Mick tegen de zon!

 

 

 

Bron: KWF Kankerbestrijding

Leave a Reply