NOP: kleding voor eigenzinnige kinderen met lef

In kindermodeland zijn er zoveel merken. Er ontgaat mij nogal eens een naam, waarvan ik later denk: ‘Hoe kan ik dat gemist hebben?’ Zo ook bij NOP by Noppies. Op zich in dit geval wel logisch want dit nieuwste label van de zwangerschaps- en kindermode-topper Noppies, is voor kids vanaf maat 104. Daar zit mijn kleine Mick nog niet in. Desalniettemin hoor en zie ik het label nog niet vaak en ik vind echt dat het wel wat aandacht verdient. Sterker nog, ik kan niet wachten tot Mick erin past!

Voor NOP gaat de zon op

Volgens Noppies staat NOP voor fun, verrassing en herkenbaarheid; de collectie is uitgesproken maar comfortabel. Dat laatste is wat mij betreft onmiskenbaar bij alle kleding van Noppies. Ik heb het aan mijn eigen kleding gemerkt tijdens de zwangerschap en ook nu nog bij mijn voedingskleding, ik merk het bij de kleding van baby M. en aan Mick’s garderobe: de kleding is heel erg comfortabel.

Herkenbaar en uitgesproken

Uitgesproken is NOP zeker. Met kleding van NOP gaat je stoere kindje niet ongezien over straat. Dat mag ook wel, ze moeten tenslotte toch een statement maken als ze voor het eerst naar de kleuterschool gaan! Voor mij is de collectie zeker een verrassing, want met NOP waagt Noppies zich met sommige stoffen zelfs een tikkeltje de kant op van de opvallende Scandinavische labels. En dan doel ik echt op de soms drukke, gewaagde en opvallende prints. Herkenbaar dus en dat is leuk in de zee van kledinglabels, dan is herkenbaarheid heel belangrijk. De opvallende prints worden juist in andere kledingstukken weer helemaal weggelaten en dan krijg je sobere, maar gedurfde ontwerpen als resultaat. Kortom een hele diverse collectie.

Voor kids die zich durven onderscheiden

NOP benadrukt zelf de eigenzinnigheid van hun collectie. De maten gaan tot 152, dus naarmate je kind zijn of haar eigenzinnige karaktertje en stijl ontwikkelt, kun je hen -of kunnen ze zichzelf- daar ook echt op kleden.

Toen ik zelf opgroeide liep het gros van de kinderen in C&A of Wehkamp-cataloguskleding en ik droeg Oilily en Barbara Farber, toentertijd leidde dat vaak genoeg tot ‘Moet je haar nou zien’-achtige uitspraken. (Kan ook met mijn rare 80’s en rode haar te maken hebben gehad 😉 Nu anno 2018 dragen kinderen wat ze willen. Er wordt volgens mij veel minder gekeken of je wel of niet meegaat met de rest. In dit plaatje past NOP precies, een label voor kinderen met een eigen mening en een eigen stijl.

Tegendraads is leuk

Net als de kids van hun doelgroep is NOP ook lekker tegendraads. Anders dan anders. Van stoere hoodies met vleermuismouwen voor meisjes, tot flared high waisted enkelbroeken. En van gewaagde monotone overalls voor jongens, tot jeans met stoere prints erop.

Voor ons is het nog even wachten om in ieder geval Mick in NOP te hullen, maar zit jouw kleine wijsneusje al wel in maat 104 t/m 152? Neem dan eens een kijkje in de webshop, op dit moment hebben ze nog sale ook dus een extra reden om even lekker te shoppen dit weekend!

Leave a Reply