Originele textielposter maken voor je peuter? Zo doe je dat!

canvas

Je merkt het aan alles dat Mick steeds ouder wordt. Hij krijgt andere interesses, speelt met andere dingen en heeft een flinke woordenschat. Zo nu en dan verander ik daarom ook zijn kamer met een toffe canvas. Afgelopen week heb ik voor hem een prachtige ‘schoolplaat’ gemaakt, ofwel een print op een textielposter. Je weet wel, met van die houten latten boven en onder.

Ik ben zelf redelijk handig met Photoshop dus ik heb een set simpele iconen omgetoverd tot een set stoere werktuigen voor op de poster. Mijn peuter is tenslotte gek op hijskranen, bulldozers en kiepwagens. Elke avond voor het naar bed gaan staat hij nu bij de poster en wijst hij met zijn kleine vingertje: ‘Mama ik wil die hijskraan uit de winkel!’

‘Met je eigen ontwerp maak je je poster uniek’

canvas

Je kunt de textielposters zelf online maken. Ik heb dat gedaan bij Topdoek.nl. Normaliter zie je op de site dat je je eigen foto op deze wijze kunt laten printen, maar ik heb dus een eigen print van werktuig-iconen gemaakt. Je kunt vanzelfsprekend bepalen of je een staande- of liggende print wil. Ook het type hout, wat als het ware de ‘lijst’ vormt, kun je zelf kiezen. Ik heb gekozen voor de ‘platte latjes’, maar rond was ook een optie.

‘Een betaalbare manier om je wand op een unieke wijze op te leuken’

Binnen een paar dagen had ik mijn ontwerp in huis. Doordat het opgerold binnenkwam heb ik de poster wel eerst een tijdje moeten laten ‘acclimatiseren’ aan de muur. Je zag namelijk een lichte afdruk in het doek terugzag van de latten. De poster trekt uiteindelijk vanzelf helemaal recht en hij prijkt nu in de kinderkamer. Het is een hele simpele, betaalbare manier om een originele wandversiering te maken. Je kunt bijvoorbeeld ook een set van je mooiste foto’s als textielposter laten afdrukken en dan gaan voor verschillende formaten, dat geeft ook een speels effect op de wand. Wat ook altijd leuk is en wat op deze site erg betaalbaar is, is een canvas foto of print bestellen.

‘Als we erop uitgekeken zijn, maken we gewoon weer een nieuwe canvas!’

Voor mij is het zelf maken van een poster toch nét even leuker dan iets in een (web)shop kopen. Dat heeft iedereen tenslotte al hangen. Niemand heeft deze poster in zijn kamer hangen en dat vind ik extra leuk. Plus mijn kind is er enorm blij mee en daar doe ik het tenslotte voor! Ik hou er niet van om al teveel aan muren te hangen in de kinderkamer. Blij dat we nog niet in de leeftijd zitten van de idolenposters, haha. Nu houd ik het zelf rustig en als zijn interesses weer ergens anders liggen, verander ik het weer gemakkelijk en bestel ik weer een nieuwe wandversiering of goedkope canvas.

Leave a Reply