Raspberry Republic: originele prints laten je kids uitblinken

raspberry republic en the single mama
Al heel lang wilde ik een stuk schrijven over dit toffe label, maar op de een of andere manier komt het er nu pas van. De nieuwe collectie is er en wat is hij weer leuk. Raspberry Republic, voor vele Instagrammers zal dit merk niet vreemd zijn, maar tot twee jaar geleden had ik er nog nooit van gehoord. Ik heb uitgebreid gesproken met de eigenaren van dit stoere, gekke, levendige label: Piotr en Magdalena Stepinski.

Waar halen jullie je inspiratie vandaan?

“Onze inspiratie halen we uit alles om ons heen. Allereerst uit onze kinderen: tweeling  Laura en Gabriel van vijf. Ze geven ons aan welke prints ze leuk vinden, wat we moeten aanpassen en wat ze niet leuk vinden. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze kleding een boodschap uitdraagt. Voor de najaarscollectie 2018 reizen we door Noord-Europa. We hebben ons laten inspireren door Noorse, Zweedse en Finse onderwerpen en gebruiken. Zo zien we onder andere Vikingen, Noord-Europese dieren en Noord-Europese lekkernijen.”
Raspberry republic en The Single Mama

Wie ontwerpt de outfits en tekent de prints?

“Het concept, de ideeën en een eerste versie van de prints ontwikkelt Magdalena. Zij is de creatieve geest, de ontwerper, van Raspberry Republic. Daarnaast hebben we een aantal bevriende illustrators die ons helpen met het eindplaatje.”

Welke reactie willen jullie zien bij mensen als ze jullie collectie zien?

“Wow! Wat een toffe print en levendige kleuren! Wat zou het leuk zijn om die prints samen met mijn kids te dragen. En vervolgens willen we dat mensen de stof voelen en dan zeggen: ‘Wow, super zacht, wat een fijne stof!’

Hoe onderscheidt Raspberry Republic zich van de massa?

“Er zijn zoveel verschillende merken, ieder seizoen komen er nieuwe namen bij. Jezelf dan zien te onderscheiden is moeilijk, maar daarentegen wel heel erg belangrijk. Jezelf onderscheiden is de beste garantie dat je label ook bestaansrecht heeft. We denken dat onze unieke prints de aandacht trekken van de consument. Vervolgens vinden we het belangrijk dat de kwaliteit uitmuntend is en dat de kleding op een eerlijke manier wordt gemaakt, waardoor mensen ook volgend seizoen weer bij ons willen kopen. Al onze kleding wordt in de EU gemaakt: van eerste tekening tot het eindproduct.”
raspberry republic

Wat willen jullie binnen nu en vijf jaar bereiken?

“Dit is slechts het begin van ons avontuur. Het is nu nog meer een hobby dan dat we er echt goed van kunnen leven. Hoewel, we merken wel heel erg dat er ruimte op de markt is voor onze kleding, we groeien erg hard op dit moment. Over vijf jaar hopen we dat we 100% doen waar we zo van houden en dat we er echt comfortabel van kunnen leven. Over vijf jaar zou het super zijn als Raspberry Republic een gevestigde naam is in modeland in Europa, maar ook in de rest van de wereld.”

Hebben jullie nog een gouden tip voor beginnende designers?

“Heb je een passie? Ga ervoor! Maar onthoud wel dat het een moeilijk en zwaar pad is om te bewandelen, juist in het begin. Je zult met tegenslagen te maken krijgen dus je moet er echt 100% voor willen en kunnen gaan. Alleen dan bereik je je doel en wordt wellicht ook jouw droom net als die van ons vervuld!”

Leave a Reply