Vijf tips: Leuke Sinterklaascadeautjes voor alle leeftijden

sinterklaascadeautjes

Zit je met je handen in je haar omdat je niet weet wat je moet kopen voor je neefje van twaalf of je nichtje van acht? Er zijn zoveel leuke kleine Sinterklaascadeautjes te vinden en ik vertel je vandaag over een aantal van mijn favorieten.

Komend weekend vieren wij Sinterklaas. Het is voor Mick en Mini M. een heftige cadeaumaand, eerst Sinterklaas en dan anderhalve week later zijn ze allebei jarig. Veel cadeaus dus in weinig tijd. Zie dan nog maar eens wat leuks en origineels te vinden.

Tip 1: Een leuk voorleesboekje

sinterklaascadeautjes dadoe

Omdat je niet altijd alleen maar speelgoed of snoep hoeft te geven ben ik dit jaar op zoek gegaan naar leuke kleine boekjes. De eerste avond dat Mick zijn schoen zetten kreeg hij van Sinterklaas een verhaaltje van Jim Bakkum’s Dadoe over pakjesavond. Een paar kruidnootjes erbij en ik had een leuk schoencadeautje dat ook nog educatief is. De reeks van Dadoe-boekjes is inmiddels flink gegroeid en ‘Pakjesavond’ is hier weer een leuke aanvulling op.

Tip 2: Iets om creatief mee bezig te zijn

Nog een leuk kleinigheidje voor in de schoen of de zak in Play-Doh klei. Je hebt voor een paar euro vier potjes klei en kinderen houden van kleien. Lekker creatief bezig zijn is goed voor ze. Bovendien wordt hun motoriek gestimuleerd. Ze kunnen maken wat ze willen en wie is er nou niet opgegroeid met Play-Doh. Deze vier potjes staan op dit moment zelf in de top vijf schoencadeautjes bij Bol.com dus dat zegt genoeg over de populariteit.

Tip 3: Ook de allerkleinsten kunnen educatief bezig zijn

Leuk en educatief? Dan denk ik toch vaak direct aan Lego. En de minidoosjes Duplo maken dat ook voor de allerkleinsten er leuke schoencadeautjes te vinden zijn. Het kost niet veel en kinderen zijn er dol op. Wij hebben thuis al hele tonnen, maar de set met boerderijdieren hadden we nog niet. Een leuk cadeautje voor in Mini M.’s schoentjes!

Tip 4: Enge boeken voor moeilijk pubers

sinterklaascadeautjes maren stoffels

Ik had het er al over: wat geef je je puber neef of nicht cadeau? Ik heb me daar eens in verdiept en wat blijkt: de boeken van Maren Stoffels zijn het helemaal. Hele enge boeken welteverstaan. Kinderen rond de elf, twaalf jaar verslinden de boeken. Voor mijn nichtje kocht ik daarom twee super scary boeken: Escape Room en Fright Night. Deze krijgt ze zaterdag van Sint, benieuwd of ze daarna nog durft te slapen haha!

Tip 5: Het onvermijdelijke, slijmerige Sinterklaascadeautjes

sinterklaascadeautjes bol.com

Ok, ik wilde er niet aan, maar het is momenteel wel het nummer een schoencadeautje van Nederland bij Bol.com: Poopsie Slime Surprise. Jongens en meiden zijn in de ban van slijm en slijm maken, dus tsja als afsluiter van mijn lijstje met tips voor Sinterklaascadeautjes kan deze niet ontbreken. Niet geheel educatief, maar wel heel lekker om mee te spelen…so I’ve heard.

Ik hoop dat je een beetje inspiratie haalt uit de Sinterklaascadeautjes die ik mijn kinderen en familie cadeau doe. Niet alles is heel vernieuwend of schokkend, maar soms hoef je helemaal niet zo moeilijk te denken en gewoon te kijken wat je kinderen nou het liefst doen!