“We passen precies bij elkaar, Småfolk en ik!”

Sinds de geboorte van Mick ben ik geobsedeerd door de gave, vaak retro-achtige drukke Scandinavische prints op kinderkleding. Ik weet nog goed dat ik een romper cadeau kreeg met een hele kleurige, drukke print. Ik had toen, ik was immers nog maar net moeder, nog nooit van het merk gehoord. Sindsdien ben ik misschien wel de grootste fan van Småfolk.

Småfolk is Scandinavisch voor ‘kleine mensjes’, kinderen dus. Als ik het merk zelf moet omschrijven aan iemand die het niet kent zeg ik vaak: “Het is de Scandinavische versie van wat Oilily voor ons was in de jaren tachtig.” Je herkent de kleding van Småfolk direct. Het is uniek, van geweldige kwaliteit, stoer en ik vind ook vaak humor terug in de verrassende prints. Kortom we passen precies bij elkaar Småfolk en ik!

Småfolk is uniek in Nederland

Het merk is in Nederland nog niet heel bekend. Als je kindje iets aan heeft van het label, dan ben je nog steeds redelijk uniek. Het is een relatief klein bedrijf met een kleine twintig man in vaste dienst. Toch levert Småfolk aan maar liefst 600 winkels in 22 landen. Småfolk staat voor vernieuwing en dat merk je in al hun producten. Het is eigenwijze mode, maar ook hebben ze een uitgebreide collectie kids accessoires en lifestyle producten, waarover ik je binnenkort hier uitgebreid ga vertellen. De maatvoering loopt van babymaatje 56 tot kids van 12 jaar

Zomercollectie die je doet smelten

The Single Mama Småfolk

Het label komt jaarlijks met vier collecties. Op dit moment vind je in de webshop de nagelnieuwe zomercollectie. Je weet niet wat je ziet, de collectie is geweldig. Van zachtroze prints met grote aardbeien en toekans voor meisjes tot retroblauwe shirts met hamburgers voor stoere, eigenwijze jongens. Van VW Kevers met surfboards op het dak tot bekers gele citroenlimonade: The Single Mama is écht verliefd op deze collectie. De zachte kleuren gecombineerd met knalkleuren zorgen ervoor dat je niet kunt wachten om het strand op te gaan met je kindje en te pronken met deze geweldige outfits. Deze collectie geeft je weer écht het gevoel dat je met kinderkleding te maken hebt. De allerkleinsten worden namelijk, vind ik, veel te vaak aangekleed alsof ze al tieners zijn. In de zomercollectie van Småfolk mogen ze lekker kind zijn en kind blijven!

Kwaliteit hoog in het vaandel

Wat ik zelf misschien wel het fijnste vind aan dit label, is dat vrijwel de gehele collectie wordt gemaakt van biologisch katoen. Als consument heb je de garantie dat de kleding en het katoen op geen enkele manier chemisch is behandeld. De kwaliteit is superieur, je kunt de kleding wassen naar hartenlust alles blijft even mooi.  De stoffen zijn en blijven kleurvast en voor de snelle (nog steeds!) kruipers zoals Mick: ook de knietjes worden niet gauw vaal.

Mick brengt de kleding tot leven

Naast dat je Småfolk in de wat exclusievere kinderwinkels tegenkomt in Nederland hebben ze zelf ook een enorme webshop. Als je daar eenmaal een kijkje neemt word je als moeder spontaan héél hebberig. Ik probeer voor Mick vaak een gave print te combineren met een goede basic. Naast al die drukke prints vind je in de webshop ook een goede selectie kwalitatieve basics als leggings, t-shirts en broekjes. Als ik Mick terugzie in Småfolk moet ik altijd glimlachen, hij is zelf namelijk net zo eigenwijs als de krokodillen op skateboards van Småfolk! Hij brengt de kleding echt tot leven.

Giveaway
The Single Mama Småfolk

Omdat ik zo’n grote fan ben van Småfolk vinden we dat jij ook de kans moet krijgen om kennis te maken met dit geweldige label. Daarom mag ik van Småfolk een kledingsetje naar keuze uit de zomercollectie weggeven ter waarde van maar liefst 130 euro! Op Instagram heb je hier al over kunnen lezen en dit is wat je ervoor moet doen:

– Volg The Single Mama op Instagram en/of like onze pagina op Facebook.
– Deel de foto van mijn Instagram post (Dit kan via de Repost app of screenshot verwijzend naar @asinglemama)
– Tag vrienden waarvan jij denkt dat ze ook graag zouden willen winnen.
– Laat in een reactie onder het giveaway berichtje van The Single Mama een motivatie achter waarom jouw eigenwijze, lieve kleintje een écht Småfolk kindje is, net als Mick.
Let op:
Begin je motivatie met: Ik wil een @s_m_a_f_o_l_k kledingsetje winnen omdat….

Over een week kiezen we een hele gelukkige winnaar. Held og lykke!

One Reply to ““We passen precies bij elkaar, Småfolk en ik!””

  1. […] met Nop waagt Noppies zich met sommige stoffen zelfs een tikkeltje de kant op van de opvallende Scandinavische labels. En dan doel ik echt op de soms drukke, gewaagde en opvallende prints. Herkenbaar dus en dat […]

Leave a Reply