WITHWHITE: een Deens juweeltje onder de small shops

WITHWHITE en The Single Mama

Al vaker heb ik mijn liefde voor de kleine shops – die ik vaak via Instagram ontdek – bekendgemaakt. WITHWHITE is daar een van. Een shop vol kids goodies van de Deense Julie Dam. Een kennismaking met een gepassioneerde small shop owner.

Julie studeerde architectuur en begon WITHWHITE al tijdens haar studietijd. Hoewel ze houdt van architectuur miste ze het ‘kleinschalige’ tekenwerk om het maar zo te zeggen. In WITHWHITE kan ze haar liefde voor tekenen kwijt en kan ze zich volledig focussen op de allerkleinsten. Win win voor Julie.

WITHWHITE: zo is het allemaal begonnen

WITHWHITE is letterlijk begonnen op een kladpapiertje. Julie tekende er op los. Doodles verschenen en ontwikkelden zich al snel tot dieren. Een daarvan was de nu zo bekende beer die Julie als logo gebruikt voor WITHWHITE. Je ziet deze beer terug in ieder product.

Memorabele producten voor een memorabele kindertijd

WITHWHITE en The Single Mama

Voor Julie staat één ding voorop: “Ik vind het belangrijk om producten te ontwikkelen die mooi en leuk zijn voor kindjes én hun ouders. De producten moeten de ontwikkeling van het kind stimuleren, niet verstoren.” Julie ontwikkelde unieke handgetekende mijlpaalkaarten, een product dat niet meer weg te denken is uit de kraamcadeautjes anno 2018. Ze tekende ze stuk voor stuk, schreef de tekst met de hand en naaide een heel mooie verpakking om de kaarten in te bewaren. “Toen de eerste foto’s in social media verschenen van mijn mijlpaalkaarten was ik zo gelukkig!” Ook is Julie heel trots op het WITHWHITE herinneringen boek:’ My Book’ , dat sinds dit jaar ook in het Engels verkrijgbaar is. Hierin kun je je mooiste herinneringen van je kindjes’ jonge jaren kwijt. Ook heeft Julie verschillende babygyms in haar collectie met vertederende zachte dierenknuffeltjes waar je kleintje naar kan kijken. De gym is heel clean en stijlvol vormgegeven en ziet er voor baby’s aantrekkelijk en lief uit.

“Ons kantoor was op een gegeven moment volgebouwd met dozen!”

Julie startte WITHWHITE vanuit huis, maar al gauw was hun kantoor thuis volgebouwd met dozen. Dit ging zo niet langer en inmiddels werkt Julie vanuit een aparte kantoorruimte aan haar grote passie. Julie vertelt me dat wanneer ze een rotdag achter de rug heeft, ze scrollt door haar tags op Instagram en dat haar direct weer opvrolijkt. “Het houdt me gemotiveerd om door te gaan!”

Van architect naar shop owner

WITHWHITE en The Single Mama

Waarom Julie nu geswitcht is van architectuur naar haar eigen bedrijfje in baby- en kinderproducten is voor veel mensen een raadsel. Julie legt uit: “Ik had WITHWHITE niet kunnen starten zonder mijn studie architectuur. Als architect leer je driedimensionaal denken. Ik heb mijn creativiteit leren ontwikkelen tijdens mijn studie en geleerd hoe ik mijn tekeningen kan vertalen in ontwerpen prototypen.” Overigens is Julie niet de enige architecte die zich haar eigen small kidsshop is gestart. Ik sprak natuurlijk ook al eens met Ellen van Studio LL, ook een architecten

Rooskleurige toekomst

Op dit moment werkt Julie hard aan een collectie vol nieuw speelgoed en accessoires. Er komen dierenvriendjes van de logobeer op bezoek in de nieuwe producten.  Julie kijkt uit naar de toekomst en als ze een grote wens heeft daarvoor is het wel meedoen aan meer buitenlandse beurzen met als absolute favoriet  Playtime Tokyo.

WITHWHITE en The Single Mama