Zwangerschapslingerie? Drie x comfortabele bh’s tijdens en na je zwangerschap.

Zwangerschapslingerie The Single Mama

Zwangere vrouwen zullen zich denk ik herkennen in dit verhaal: je hebt een moment tijdens je zwangerschap waarop ineens geen enkel lingeriesetje meer comfortabel is. Voor mij is dat ongeveer vanaf de twintig weken van start gegaan. Aan het eind van de dag doet alles om je middel pijn en voel je je beklemd. Niets zit meer lekker en je voelt het je lichaam is nu écht zwanger, je bent toe aan zwangerschapslingerie!

Bij Mick heb ik zes maanden borstvoeding gegeven. Ik zag hier heel erg tegenop en wilde het eigenlijk helemaal niet. Uiteindelijk heb ik het gedaan omdat ik vind dat als het lukt, het goed gaat ik het verplicht ben aan mijn kind om de beste voeding te geven die er is. Overigens heb ik nul oordelen over moeders die geen borstvoeding (willen) geven, ik vind dit een keuze die ieder voor zich moet maken. Ik heb zelf ook heel lang getwijfeld of ik ‘dat gedoe’ wel wilde. Uiteindelijk ging het heel erg goed en mocht ik niet klagen, maar de eerste weken na de bevalling waren heel erg intens. Na zes maanden ben ik gestopt omdat de voeding steeds meer afnam. Dat bleek nog heel erg emotioneel te zijn, dat stoppen.

“Van het ene op het andere moment ontploffen je borsten”

Nu, in aanloop naar de bevalling heb ik steeds weer van die momenten dat ik denk: ‘Oja, zo voelde dat!’ Zo ook met het écht écht zwanger zijn. Van het ene op het andere moment ontploffen je borsten zowat en ben je toe aan zwangerschapslingerie. Niets zit meer lekker en je moet echt op zoek naar de meest comfortabele lingerie. Hetzelfde geldt eigenlijk voor ondergoed. Dat wil je ook het liefst helemaal op kunnen trekken tot onder je oksels. Ik weet nog van mijn vorige zwangerschap dat ik zeker favoriete producten heb op dit gebied en dat wil ik vandaag met je delen. Hieronder mijn top drie van zwangerschapslingerie! Hé dat rijmt!

Zwangerschapslingerie favoriet nr. 1

Zwangerschapslingerie voor The Single Mama

Mijn absolute nummer één op dit moment voor wat betreft zwangerschapslingerie is de bh ‘Honolulu’ van Noppies. Deze is in verschillende kleuren verkrijgbaar van maat B tot G. Met handige clipjes om makkelijk te voeden, kun je de BH voor en na je zwangerschap goed gebruiken. Het is een redelijk basic bh, maar toch nog wel nét even van het type: ‘Oja ik ben ook nog een vrouw, naast een opgeblazen zwangere moeke!’ Met de basic kleuren zwart, wit en nude kun je alle kanten op en de bijpassende slips zijn minstens zo comfortabel. Momenteel is er een leuk koraalrood setje van de Honolulu in de sale dus neem daar zeker even een kijkje. Een goed setje is gedurende een lange werkdag onmisbaar, thuis kun je de boel de boel wel weer laten, haha! Deze bh kost normaal 30 euro, maar de koraalrode kost nu 21 euro.

Zwangerschapslingerie favoriet nr. 2

Zwangerschapslingerie voor The Single Mama

Op nummer twee eindigt voor mij de ‘Ingrid and Isabel® seamless drop cup back clasp nursing bra’ van GAP. Het duurt even iets langer voordat je die in huis hebt, maar het is zeker ook een prettige optie, misschien meer voor thuis. De bh is niet voorgevormd, er zit geen beugel in en heeft ook een voedingsfunctie. Dat is op tijdens je zwangerschap écht een must. De kleuren zijn basic: zwart en nude. Ook heeft GAP fijne ondersteuning voor je buik en online een exclusieve collectie maternity wear, maar ik vind die nou net weer wat behouden en tuttig, in vergelijking tot de verschillende Nederlandse merken als Noppies, Queen Mum en Supermom. Aan deze bh zit ook een aardig prijskaartje, met 40 euro is hij de duurste van de drie. Daarentegen heeft GAP bijna dagelijks wel enorme kortingsacties dus is het een kwestie van timing en dan je slag slaan.

Zwangerschapslingerie favoriet nr. 3

Zwangerschapslingerie voor The Single Mama

De meest simpele en voordelige optie is voor mij de ‘basis bh zonder beugels’ van Hunkemöller. Dit is de enige bh die geen voedingsfunctie heeft, Hunkemöller verkoopt geen zwangerschapsbh’s. Toch heeft deze bh mij door mijn vorige zwangerschap geloodst. Ik vind hem erg prettig, geeft weinig onaangename druk in je taille en met de brede schouderbanden een goede steun met veel comfort. De bh is verkrijgbaar in de basiskleuren: wit, zwart en nude en kost slechts een kleine dertien euro. Altijd fijn om erbij te hebben.

Foto credits: Noppies, GAP en Hunkemöller

Leave a Reply