Bobbi gaat naar de tandarts is uit! Heb jij hem al?

Wie kent ze niet? De voorleesboekjes van beertje Bobbi. Bij mijn kids zijn ze favoriet, we hebben er een heleboel. Afgelopen maand kwam het nieuwste boekje in deze reeks uit: Bobbi naar de tandarts. Een leuke manier om je peuter kennis te laten maken met een bezoekje aan de tandarts. Mijn oudste is er al een keer geweest dus herkent ook veel.

Iedere avond voordat hij naar bed gaat kiest mijn zoontje zelf een boekje uit zijn boekenkist. Dat boekje lees ik hem dan voor. Het grootste gedeelte van die kist is gevuld met boekjes van Bobbi. Hij is fan! En wat hij niet weet, is dat ik als klein meisje zelf ook boeken las van dezelfde illustratrice: Monica Maas. Ik schreef hier al over in mijn gastblogs.

Niet weg te denken uit de kinderboekenkastjes!

De boekjes van Bobbi bestaan alweer meer dan vijftien jaar en zijn niet weg te denken uit de boekenkastjes van peuters en kleuters. De boekjes halen thema’s aan die herkenbaar zijn voor kinderen en hun ouders. Denk aan zindelijk maken en wat er verandert als je een broertje of zusje krijgt. En nu is aan deze titels dus ‘Bobbi naar de tandarts’ toegevoegd.

Educatief, met prachtige en vertederende illustraties

In dit boekje zien kinderen hoe stoer het lieve beertje is tijdens zijn eerste bezoek aan de tandarts. Eigenlijk wil hij helemaal niet mee met zijn vader, maar hij gaat toch. Hij is onder de indruk van de elektrisch gestuurde tandartsstoel en mag met een spiegel zelf naar zijn tandjes kijken. Nadat de tandarts zijn gebit heeft bekeken, mag het beertje iets uitzoeken uit de grote ton. Net als in het echt dus, het is voor kleintjes heel herkenbaar, dat merk ik aan mijn zoontje.

Win het nieuwste boekje van Bobbi!

Mocht je het boekje dus nog niet hebben: het is weer een aanrader en hij wordt hier iedere avond steevast uit de kist gehaald. Maar ook ‘Bobbi wordt grote broer’ blijft veel indruk maken op mijn oudste. En wat ik het allerleukste vind: ik stop vaak halverwege zinnen met lezen en mijn zoontje maakt de zinnen foutloos af. Hij kent de boekjes steeds binnen no time uit zijn hoofd!

Monica stelt een boekje beschikbaar voor degene die het leukste Bobbi momentje met ons wil delen. Wil je winnen? Stuur een mailtje naar hello@thesinglemama.com en deel jouw bijzondere, meest memorabele Bobbi-moment met je kindje(s).

NB: Iedereen dank voor jullie lieve en leuke Bobbi verhalen. Er zijn drie winnaars. Jamy, Mirjam en Jenneke hebben een boekje gewonnen. Ladies, de boekjes komen jullie kant op!


Foto’s: Monica Maas

4 Replies to “Bobbi gaat naar de tandarts is uit! Heb jij hem al?”

 1. Betti Scheringa says:

  Wat leuk

  Mail gestuurd😊

 2. Marloes Meerkerk says:

  Nu we sinds een paar weken een zoon hebben gekregen na 2 dochters komt het boekje bobbi en de baby regelmatig voorbij, dit doet bobbi ook hè bijvoorbeeld bij het helpen met aankleden of luier verschonen. Bobbi boekjes zijn erg favoriet bij ze

 3. Wat leuk!! We hebben gewonnen! Ons meisje Bobbi gaat vast met plezier straks naar haar eerste tandarts bezoek!! Bedankt!

  1. The Single Mama says:

   Veel leesplezier!

Comments are closed.