Cadeautip: een espressomachine waarvan mijn hart een sprongetje maakt!

Zoals jullie weten is de verbouwing achter de rug. Alles op de benedenverdieping is nieuw. De keuken is hét pronkstuk. Eindelijk heb ik een keuken he-le-maal zelf geconfigureerd en ingericht zoals ík het wil. Het leukste aan mijn keuken vind ik de grote nis bij de kraan. Ik wist bij het intekenen al precies wat ik hier graag neer wilde zetten en ik ben gezwicht hoor: voor een espressoapparaat waar barista’s van dromen! En ik ook sinds kort!

‘Met dit espressoapparaat tel ik mee in baristaland!’

Ik ben geen expert op koffiegebied, maar ik weet wel dat ik met mijn oude koffiepadautomaat niet echt de show stal. Hoewel ik er ook cappuccinomelk mee tapte, was het echt een waardeloos apparaat. Leuk voor tien jaar geleden, maar nu werd het tijd voor het échte werk. Ik heb een werkelijk ge-wel-dig espressoapparaat neergezet: de Sage Barista Touch.

Een keuzemenu waar je u tegen zegt

espressoapparaat

De Barista Touch heeft een keuzemenu waar je u tegen zegt. Met touch screen dus een kind kan de was doen. Ik bofte, want ik heb van Sage een koffie-expert bij me thuis gehad, om me de fijne kneepjes van het baristavak en de machine uit te leggen. Ik weet ineens alles over koffiebonen. Ik weet dat ik moet vragen naar de roast date. Ik weet meer van dark en medium roasts. Ik weet dat als de bonen te grof gemaald worden, de koffie zuur smaakt. Ik ben een barista in de dop, ik zweer het je.

Espressoautomaat

Dit espressoapparaat is het perfecte kerstcadeau

Voordat ik dit automaat in mijn keuken had staan kende ik Sage nog niet moet ik bekennen. Maar het is zo’n veelzijdig merk, ik ben er zoals je leest echt razend enthousiast over. Een espressoapparaat is natuurlijk een flinke uitgave, maar het is wel het ultíeme kerstcadeau voor jezelf òf je geliefde. Overigens je hebt een instapmodel van de Barista-serie dat heel betaalbaar is hoor. En als je aanbiedingen in de gaten houdt op Amazon, dan word je ook nog wel eens verrast met een zeer gunstige prijsschommeling. Zeker nu zo met de feestdagen. We leven in een tijd waarin je eigenlijk niet goed meer weet wat je iemand cadeau geeft. We hebben alles al. Of, als we het niet hebben, kopen we het gewoon zelf. Tenminste dat merk ik zelf steeds vaker. Maar dit is wel zo’n leuk en origineel cadeau. Juist ook omdat je er zoveel mee kan doen. Nooit gedacht dat ik een heel blog over koffie en koffie zetten kon schrijven…

‘Micro foam dat zo goed is, je waant je in een kwaliteits koffiebar!’

Ik heb er plezier in om lekkere bonen te kopen en het eerste waar ik aan denk als ik opsta tegenwoordig is mijn kopje heerlijke koffie. Meestal aak ik voor mezelf een latte. Ik voeg een scheutje koffiesiroop bij. Vanille of karamel en ik schuim de melk op. Het micro foam van deze machine is zo goed, dat het gepatenteerd is én grote namen als Nespresso bij Sage komen om te vragen hoe ze dat toch voor elkaar krijgen in hun machines. Dat is en blijft het geheim van Sage natuurlijk. Het is ook zo leuk om te maken, want je zet het meegeleverde rvs-kannetje op de automatische sensor. Je stelt de temperatuur in en hoe schuimig je je melk wilt hebben en drukt op de knop. De rest gaat helemaal vanzelf. Ik zet altijd extra veel en geef de kindjes een babyccino. En dan geniet ik met volle teugen. Ik drink serieus koffie alsof ik in een speciale koffiebar ben en dat in mijn eigen keuken. Hoewel ik mezelf dagelijks uitdaag om een hartje te gieten in de laag crèma is dat me nog niet gelukt. Maar ik heb gewoon lol in het koffie zetten merk ik.

espressoapparaat

‘Verse bonen zelf malen, koffiegeuren nemen de keuken over!’

In deze machine kun je dus verse bonen doen, die dus ter plekke tot in perfectie gemaald worden. Of je kiest ervoor om voorgemalen koffie te gebruiken. Hiervoor zijn twee extra filters toegevoegd, maar met zo’n apparaat moet je vind ik gewoon verse bonen malen. Je kunt in het uitgebreide menu een vooringestelde specialiteit kiezen, maar je kunt ook je gepersonaliseerde koffie opslaan in het menu en dus dagelijks je eigen special maken met een druk op de knop. Mar’s latte is al een optie in mijn menu, haha.

Benieuwd wie er binnenkort net als ik de heerlijkste koffie drinkt in zijn of haar eigen huis. Enne tips over latte art: GRAAG! Ik bak er helemaal niks van nog!!