‘Verwenmomentje’ voor mezelf: lekker naar de kapper!

Hizi hair en the single mama

‘Wat heb je toch een prachtig haar!’ Dat wordt heel vaak tegen me gezegd en ik vind dat echt een heel fijn compliment. Ik deed er altijd heel erg mijn best voor om het mooi te houden, maar sinds ik moeder ben verslonst dat wat.

Vorige week had ik een leuk werkfeestje en dus had ik de dag daarvoor een afspraak ingepland bij Hizi Hair. Ze hadden me gevraagd om eens langs te komen en boden me knippen en drogen aan. Mijn moeder was oppas, dus ik kon lekker even weg.

Hizi Hair: altijd een salon in de buurt

Met landelijk meer dan 60 salons is er altijd wel een Hizi Hair bij jou in de buurt. Bij mij in de buurt zitten in ieder geval heel wat salons, dus ik kon er op de fiets naartoe!

Toen ik binnenkwam werd ik aangesproken door een jong meisje en werd me verteld dat de styliste zo bij me zou komen. Ze bood wat te drinken aan en ik ging zitten Ik moest wel even wachten, dus zat ik alweer met mijn hoofd bij de kids en mijn moeder, want voorlopig was ik hier nog niet weg.

‘Een massagestoel bij het haren wassen: wat heerlijk!’

De styliste kwam me ophalen en zette me bij de wastafel in een heuse massagestoel. Ze legde uitvoerig uit hoe ik deze kon bedienen en bekeek vervolgens mijn haar. Met de conclusie dat het redelijk droog haar was zocht ze de bijpassende producten uit en werd mijn haar gewassen, mijn hoofd gemasseerd en kon ze beginnen.

Verschillende stylisten maken het zo duur als je zelf wil

Bij Hizi Hair werken ze met stylisten in verschillende gradaties. Kies je een topstylist, dan betaal je meer dan dat je een knipbeurt kiest bij een ‘gewone’ stylist. Natuurlijk is iedereen gediplomeerd, maar de toppers kunnen gewoon net wat meer dan de starters.

Voor wie mij kent moge het duidelijk zijn dat ik alleen maar een topstylist aan mijn haar wilde laten zitten. Ik heb nogal een dingetje met haar en kappers. Vroeger ging dit veelvuldig mis, dus mijn mooie lange lokken laat ik niet zomaar door iedereen meer knippen.

Gezonder haar, maar geen ingrijpende nieuwe ‘do’

Eerlijk is eerlijk, echt veel spannends heb ik niet met mijn haar laten doen. The usual: een mooie lok, wat lagen en overall een stukje eraf. Maar je haar ziet er altijd zoveel gezonder uit als je weer bij de kapper bent geweest.

Ik heb van Hizi Hair ook een aantal producten meegekregen om te proberen. Twee producten zijn inmiddels echt favoriet: ‘THE SHINE‘ haarpasta. Het geeft een ultieme glans aan mijn van nature golvende haar. Daarnaast worden krullen verstevigd en ziet mijn haar er een hele dag top uit.

Ook vond ik de ‘BEACH SPRAY‘ een zout spray die je haar de echte beach look geeft. Ik gebruik het soms zelfs in de krullen van mijn oudste. Dan worden ze heel mooi geaccentueerd. Heel fijn product dus ook en ruikt erg lekker!

Mijn bezoek aan deze salon is een aanrader

Pluspunten:

  • Veel salons in de buurt
  • Getrainde topstylisten
  • Merkvoering van mijn favoriet: Kérastase
  • Lekkere massage tijdens het wassen voor het ultieme relaxgevoel

Een minpuntje was het toch wel even moeten wachten, terwijl je een afspraak hebt. Dat had niet gekund met twee kinderen erbij. Ik denk dat ik me overigens ongemakkelijk zou voelen in zo’n grote salon met twee drukke kids die op mij moeten wachten als ik naar de kapper ga. Mijn huidige kapster is een vriendin die zelf een kleine salon heeft voor een klant per behandeling. Dan hoef ik me niet te schamen dat de kinderen ongeduldig een beetje beginnen te jammeren.

De salon van Hizi Hair is ook zeker toegankelijk voor kinderen, ze kunnen er zelf ook gewoon terecht voor een knipbeurt. voor mijn gezinssamenstelling is het echter soms makkelijk om naar iets kleinschaligs te gaan, zodat de kids ongestoord meekunnen en ik met een gerust hart even geknipt kan worden. Ik zou in mijn eentje best graag nog eens terugkomen bij Hizi Hair als de kids bijvoorbeeld op de opvang zitten. Misschien ook om mijn haar een keer mooie highlights te geven ofzo.