Wil en durf anders te zijn dan anderen. Dan kom je er wel!

De Tine-lamp. Het was er weer één… Zo’n ding dat je moet en zal hebben als je ‘m voorbij ziet komen op Instagram. Tenminste dat was bij mij de diagnose. Ik ben naar de website gegaan van Liefs van Emma en wist niet wat ik zag. Zoveel keuze en zo creatief. ‘Daar ga ik over schrijven!’, dacht ik. En zo geschiedde. Ik laat je in dit blog mijn favoriete artikelen zien en laat je kennismaken met de vrouw achter deze creatieve woonaccessoires.

Liefs van Emma, maar wie is Emma?

De persoon achter ‘Liefs van Emma’ is Emmanuelle Heres getrouwd en moeder van twee zoons. Ze wonen in Friesland. Emmanuelle vond haar eigen naam iets te lang voor haar webshop, dus vandaar dat het Liefs van Emma is geworden. Met haar ondernemersgeest en handige handjes is ze dit bedrijf gestart. En volgens mij gaat het goed, want ik zie haar producten overal terugkomen op interieursites, -blogs noem het maar op of je ziet de Tine vrolijk aan de muur bungelen.

“Ik maak dagelijks afwegingen als: welke influencers passen bij mij en wanneer doe ik een social media post?”

Liefs van Emma

Dat ze haar eigen creativiteit direct kan gebruiken in haar werk is voor Emmanuelle misschien wel het leukste van haar werk. Dat en het feit dat ze voor zichzelf werkt. “Dan kan ik zelf dus ook alles bepalen. Het is interessant om bepaalde dingen uit te proberen, en dan te kijken of het aanslaat. Dit zijn bijvoorbeeld nieuwe type producten, maar ook wanneer plaats ik iets op social media, welke kortingsacties werken wel en welke niet, welke influencers passen het beste bij mij en bij mijn klanten? Heel erg leerzaam en interessant om mee bezig te zijn!”

Daarnaast is het voor Emmanuelle een uitkomst dat ze zelf haar tijd kan indelen. Vooral met haar twee jonge kindjes. “Het kan zomaar eens voorkomen dat er één ziek is of om wat voor reden dan ook niet naar de opvang kan. Dan heb ik de mogelijkheid om thuis te werken en lekker bij ze te kunnen zijn.”

Passie en praktische creativiteit maken een succesvolle webshop

Dat je een webshop hebt is één ding, maar ervan kunnen leven is een tweede. En dat kunnen lang niet alle webshophouders. Emmanuelle wel, ze is zo gepassioneerd waardoor ze haar creativiteit alleen maar positief voedt. En dan doe je het goed en heb je die winnaarsmentaliteit te pakken. “Ik heb nu een jaar de webshop online. Ik heb het eerste halve jaar geld geïnvesteerd in producten, inkoop en om de social media goed op orde te krijgen. Het tweede halve jaar heeft dat al zijn vruchten afgeworpen en heb ik nu een mooi inkomen van mijn bedrijf.”

“Ik heb nu een mooi inkomen van mijn bedrijf”

Dat vind ik dus knap. Een powervrouw die thuis alle ballen in de lucht houdt in het gezin en daarnaast een succesvol bedrijf runt. Dat kan niet iedereen. Gek genoeg vindt ze zichzelf helemaal niet zo creatief. “Ikzelf bestempel mij niet direct als creatief, soms zie ik andere mensen creaties maken en denk ik: ‘Wow, dat zou ik echt niet kunnen bedenken’. Maar het is denk ik net met wie je jezelf vergelijkt. Ik daag mijzelf wel steeds uit om out of the box te denken en ik denk dat dat meer mijn type creativiteit is. Ik hou ook van praktische creativiteit. Net zoals mijn eigen producten in de webshop, het zijn creatieve items maar ook praktisch omdat het een lamp is. Daar hou ik zelf persoonlijk erg van. Daarnaast denk ik dat ik op ondernemers vlak creatief ben. Ik kom uit een familie met erg veel ondernemers en ook mijn man is ondernemer. Ik vind het leuk om te ondernemen en daarin anders te willen, maar ook durven zijn dan anderen. Waardoor ik hoop uniek te kunnen zijn.”

Liefs van Emma

“Na een verkeersongeval in mijn jeugd moest ik mijzelf helemaal resetten”

Toen ze zestien was raakte Emmanuelle betrokken bij een verkeersongeval. Hierdoor leeft ze sindsdien met een chronische handicap. “Ik kon erg weinig, een wandeling van vijf minuten was eigenlijk het maximaal haalbare op dat moment.”

Langzaamaan revalideerde ze en moest ze naar eigen zeggen helemaal ‘gereset’ worden. En waar artsen tegen haar zeiden dat het knap zou zijn als ze de middelbare school nog zou kunnen afronden, leerde ze in het revalidatiecentrum anders te denken. Wat kan ik wel? “Nu ben ik afgestudeerd pedagoog en heb ik mijn eigen webshop waarin ik werkzaam ben. Met mijn oorspronkelijke beroep doe ik nu niet veel meer, maar ik heb mijn hart gevolgd en van mijn creativiteit en passie mijn werk gemaakt: ondernemen met een persoonlijke en creatieve touch.”

“Denk in mogelijkheden want echt: er is zoveel wel mogelijk!”

De flexibiliteit van het hebben van een eigen shop geeft haar de ruimte om af en toe ook een moment van rust in te lassen. Maar rust is een woord dat niet goed bij Emmanuelle past. “Mijn man zegt wel eens: als je het ongeluk niet had gehad, hoeveel energie had je dan gehad?! Ik tel mijn zegeningen elke dag, en ben daar heel dankbaar voor! Ik wil daarin ook een inspiratie zijn voor mensen die lichamelijk of geestelijk niet de ‘standaard’ zijn volgens de maatschappij. Denk in mogelijkheden want echt, er is zoveel wel mogelijk!”

Tafellamp liefs van emma

Dat het niet alleen bij de Tine lamp blijft is een ding wat zeker is. Ze lanceerde kortgeleden een tafellamp en er gaan ook echt nog andere lampen volgen als het aan Emmanuelle ligt. “Mijn best verkochte product is de Tine lamp. Die doet het zo goed dat ik het lastig vind om een nieuw ontwerp te maken die goed aan zal sluiten bij de verkoop van de Tine lamp. Dus dat is een leuke uitdaging!”

“Ik denk dat mijn shop uniek is doordat ik mijn eigen persoonlijkheid erin leg.”

Emmanuelle geeft op social media een kijkje in haar eigen leven en laat ook mijn struggles laat weten op het gebied van ondernemen. Ze maakt het niet mooier dan het is en dat is volgens haar iets wat ‘Liefs van Emma’ uniek maakt. “Als een klant mijn belt, appt of mailt met een vraag vind ik het erg leuk om mee te denken wat er in iemand zijn of haar huiskamer mooi kan komen te hangen. Natuurlijk zou ik graag willen dat iemand met een volle winkelmand de shop verlaat, dat is ook een bevestiging van dat de producten gewaardeerd worden. Maar ik ben veel blijer dat een klant met een tevreden en blij gevoel vanwege de persoonlijke service en aandacht, de shop verlaat met een wellicht wat minder gevulde winkelmand. De kans dat die klanten terugkomen is namelijk veel groter. Dus dat is voor de langere termijn veel positiever!”

Fotos: Liefs van Emma