Het perfecte geboortekaartje? Hier moet je zijn!

Made for Moments
Mijn kleine baby W. is alweer drie weken. Zo raar hoe snel je dat dikke buik gevoel weer bent vergeten. Hij ligt in de wieg en ik heb een kraamweek achter de rug. Al kilo’s blauw-witte muisjes op inmiddels en eindelijk konden mijn mooie kaartjes van Made for Moments op de bus.

Al maanden geleden begon ik de voorbereidingen voor het perfecte geboortekaartje van baby W. Ik schreef mijn favoriete illustratrice Monica Maas en vroeg haar of ze wilde bijdragen aan dit kaartje. Ik was verguld dat ze ‘Ja’ zei. Vroeger, ruim 25 jaar geleden, had ik haar al eens geïnterviewd voor een spreekbeurt. Het was voor mij extra bijzonder dat juist zij ons kaartje zou tekenen. Mijn oudste is namelijk nu ook zo gek op haar Bobbi-boekjes. Net als ik vroeger, is hij nu fan van de vertederende tekeningen van Monica.

“Zelfs onze nieuwe Thule Kinderwagen is tot in detail nagetekend!”

Wekenlang heb ik heen en weer gemaild met Monica en heeft ze me schetsen toegestuurd. Ik gaf mijn feedback en al snel werd het de perfecte illustratie. Zo uniek en persoonlijk. Dit werd een kaartje dat niemand heeft. Zelfs onze nieuwe Thule Sleek kinderwagen heeft ze tot in detail nagetekend!

Made for Moments: driemaal is scheepsrecht!

Met de perfecte illustratie op zak kon ik het geboortekaartje verder gaan ontwerpen. Dit heb ik voor de derde keer gedaan bij Made for Moments. Ik had de vorige twee keer al zulke fijne ervaringen hier, dus die keuze was makkelijk gemaakt. Bovendien had Made for Moments, sinds de geboorte van de middelste, weer verschillende nieuwe opties voor kaarten. Houten figuurtjes, foliedruk en vorm-stansen.

“De prettige samenwerking met de designer was reden om terug te keren”

Met die nieuwe opties wilde ik zeker wat doen. De illustratie moest centraal staan, maar ik wilde de kaart wel extra bijzonder maken door de naam in koperfolie te laten drukken. Ik zocht contact met designer Evy van Made for Moments. Zij heeft me bij het tweede kaartje ook zo persoonlijk geholpen. Ik wist dus dat als ik haar zou mailen het helemaal goed zou komen!

Door goed te luisteren naar je wensen ligt er binnen no time een uniek ontwerp op tafel!

Evy kwam al snel met een aantal verschillende ontwerpen. Daar zat direct het ultieme kaartje bij. Met nog wat detailwijzigingen qua opdruk en spaties, was het eigenlijk al heel snel geregeld. Binnen no time had ik een proefdruk in handen. Met een brok in mijn keel keek ik ernaar. Zo persoonlijk en uniek! Mijn bijzondere gezin, zo mooi getekend en op zo’n lief kaartje gedrukt.

Een kaartje zonder al teveel poespas!

Voor een kaart met folie opdruk heb je de keuze uit twee soorten papier. De kaart maak je samen met een designer. Dat laatste is echt fijn, want de designers komen ook nog wel eens met ideeën waar je zelf in eerste instantie niet aan had gedacht. Ik heb gekozen voor papiersoort ‘linnen’. Verder niet al teveel poespas voor mij.

“Dit kaartje ontwerp ik voor mijn kind, niet voor mijzelf!”

Voor een geboortekaartje vind ik vaak dat mensen meegaan met de trend. Dat kaartjes stylish worden gemaakt om de ouders te plezieren in plaats van het kind zelf. Ik heb dit kaartje laten ontwerpen met juist het idee: Dit kaartje is voor mijn kind, niet voor mij’. Ik heb dus bewust een lieve illustratie prominent op de voorzijde geplaatst. Iets wat je tegenwoordig niet meer zo vaak ziet. Het is vaak de naam en meer niet.

“Zo’n persoonlijke kaart heeft niemand!”

Waar ik ook bij de derde kaart weer voor heb gekozen is een enkele kaart. Ik ben er niet zo van om alle details in een kaart te verwerken van lengte, gewicht en tijd waarop mijn kindjes zijn geboren. Dus een stoere kaart, met lieve opdruk en aan de achterzijde zoek ik altijd een mooie, persoonlijke quote uit. Deze quotes zijn voor mij voor ieder kind heel belangrijk en dierbaar. Ze slaan op het kind, op mijn gevoel bij de geboorte van het kindje en op ons unieke gezin. Dit maakt de kaart voor mij volledig uniek en persoonlijk. Niemand heeft deze kaart met een persoonlijke illustratie.

Goede kwaliteit voor een prima prijs!

Made for Moments stuurt je voor je bestelling proefdrukken toe. Zo weet je precies wat je kunt verwachten als je kindje geboren is. De kaartjes worden zorgvuldig verpakt en worden in een mooie doos bij je thuisbezorgd. Je kunt de verzending ook door Made for Moments laten verzorgen, maar persoonlijk verstuur ik liever zelf zodat ik het eindresultaat ook in handen heb.

“Hoewel het mijn laatste kindje is, kom ik vast nog wel eens terug bij Made for Moments!”

De ervaring bij Made for Moments was ook deze keer weer perfect. Snelle levering en super snel respons steeds op mijn e-mails. De designer denkt met je mee en luistert heel goed naar je specifieke wensen. Op deze manier ligt er binnen korte tijd een ontwerp op tafel dat precies aansluit bij wat jij wil. De kwaliteit van de kaart is erg goed, papier is mooi en je hebt de keuze uit een galerij van enveloppen en extra opties zoals sluitstickers. Deze laatste had ik ook laten personaliseren met de illustratie.

Made for Moments

Kortom: hoewel het mijn laatste kindje is, ik kom vast nog wel eens terug bij Made for Moments, ze maken namelijk ook allerlei andere kaarten!