Moodstreet Petit: een gedegen, verantwoorde collectie babykleding

Baby W. groeit in rap tempo. Vorige week tikte hij alweer de zes maanden aan. Kinderen ontwikkelen zich in zo’n korte tijd zó snel. Je wil ze het liefst altijd klein houden. Hoewel, met die slapeloze nachten ben ik wel klaar… Mijn kleine mannetje hou ik in ieder geval nog wel even echt babyachtig, door hem lief te kleden. Ik hul hem het liefst nog niet in te hippe kinderkleding, dat eigenlijk meer geschikt is voor zijn broer. Ik ontdekte de nieuwste lijn van Moodstreet: Moodstreet Petit. Volledig duurzaam geproduceerde babykleding.

Moodstreet is al jaren een van mijn favoriete labels voor de kids. Ik was blij verrast om te horen dat ze met een speciale, duurzame babylijn kwamen. De collectie bestaat uit tijdloze kleding. Échte lieve babykleding, niet te hip, niet schreeuwerig. Sterker nog, op mij komt de collectie juist heel nostalgisch over. Ik zou de kleding zelf als baby gedragen kunnen hebben.

Moodstreet Petit

Een stylist met een visie: ‘Met Moodstreet Petit gaat een langverwachte ontwerpwens in vervulling!’

Ik sprak Chantal Kobus, stylist bij Moodstreet over haar nieuwe ‘kindje’. Het was leuk om te spreken met een stylist, een moeder, een vakvrouw die zo gepassioneerd is over wat ze doet. Anno 2020 zijn we erg gefocust op het klimaat. ‘Wat is goed voor onze wereld en wat is het best voor onze kinderen?’ Dat beaamt Chantal “Er is geen beter moment dan nú voor het lanceren van deze collectie. De collectie is al zolang een grote wens van mij. Dat ik deze nu heb kunnen realiseren is heel bijzonder en ik ben er erg trots op.’

Duurzame babykleding

Moodstreet Petit: alléén de beste, eerlijkste materialen voor de tere babyhuidjes!

En dat kan ik begrijpen. De materialen zijn zo zacht, zo rijk van kleur, maar ook juist weer heel veelzijdige pasteltinten. Vrijwel alles combineert met elkaar en – met uitzondering van de jurkjes/rokjes – is de collectie ook grotendeels uniseks. Ik heb voor Baby W. drie hele lieve setjes samengesteld die ik onderling ook steeds kan afwisselen.

Het katoen dat wordt gebruikt voor de collectie van Moodstreet Petit is verbouwd zonder het gebruik van pesticiden. Het verbouwen van katoen op deze wijze betekent daarnaast ook een gereduceerd waterverbruik, dus een win-win situatie als je het mij vraagt. Ik vind het voor mijn kindjes, zeker als ze nog zo klein zijn, erg belangrijk dat de kleding comfortabel is. Niet teveel poespas en liefst natuurlijk zo goed mogelijk voor de tere huidjes. Moodstreet Petit biedt hierin dé perfecte collectie waarin je kleintje tot en met maat 80 in een veilig en zacht coconnetje kan worden gehuld.

zachte babykleding

Net even een stapje verder dan ‘alléén maar’ organisch katoen

Is Moodstreet Petit hiermee uniek? In zekere zin zeker wel. Hoewel er op dit moment natuurlijk veel kledingcollecties gebaseerd zijn op organisch katoen met het GOTS-certificaat. Gaat Moodstreet Petit nog nét een stapje verder met de duurzame collectie. De kleding is gemaakt om lang mooi te blijven. Zoveel mogelijk bestaand uit één grondstof, waardoor recycling makkelijker realiseerbaar is. Zero-Waste is het grote streven van Moodstreet Petit. Dus: géén of nauwelijks snij-afval door slim omgaan met ontwerp en stof. Zoveel mogelijk hergebruik van materialen, of dat nou om plastic gaat of recycled papier voor de dozen waarin de kleding wordt verpakt en vervoerd.

Moodstreet Petit

De gedachte die achter deze collectie zit vind ik een heel goede. En hoewel ik echt niet heiliger ben dan de paus en ook echt wel eens nonchalant omga voor wat betreft het scheiden van huisvuil als ik haast heb. Ben ik me wel bewust dat mijn kinderen in de toekomst moeten leven in een sterk vervuilde wereld. Dan is het mooi als producenten op ieder niveau nadenken over hoe ze zo verantwoord mogelijk te werk kunnen gaan in deze grootschalige consumptiemaatschappij. Uit alles wat ik met Chantal heb besproken bleek dat zij met haar mooie Moodstreet Petit-collectie dit ook écht nastreeft. Dat draag ik dan ook met alle liefde een warm hart toe.

Laten we dit een gewoonte maken in plaats van een uitzondering: Let’s take care of our planet together!