Prentenboek dat jong en oud vertedert: ‘Moet je zien!’

Prentenboeken van Milja Praagman

Prentenboeken daar ben ik gek op. Die mooie grote pagina’s gevuld met de meest prachtige illustraties. Mick is de laatste tijd erg gefocust op boekjes. Hij vindt ze prachtig. Alleen af en toe sneuvelt er nog wel eens een bladzijde dus houd ik ze nu nog veilig opgeborgen tot we ‘s avonds samen gaan lezen.

Onlangs is er een heel leuk prentenboek uitgebracht van prentenboekschrijfster en illustratrice Milja Praagman en dat heet ’Moet je zien!’ Meteen als je het boek openslaat ben je verkocht. Betoverende illustraties nemen je kleintje mee in de wereld van Egel.

Er waren eens een Egel, een Mol, een Merel en een Muis…

Het verhaaltje is een compact voorleesverhaaltje om voor het slapengaan samen met je kindje lekker voor te gaan zitten. De kleintjes zien van alles en kunnen alles zelf aanwijzen. De hoofdpersonage Egel doet in dit prentenboek heel erg zijn best om de aandacht van zijn vriendjes Merel, Mol en Muis te trekken. Helaas zijn deze vriendjes steeds met wat anders bezig waardoor Egel zichzelf moet vermaken. Hij vindt een tak waar hij mee gaat spelen. Egel verzint steeds weer een ander doel voor de stok. Dat wil hij graag delen met Mol, Merel en Muis, maar nog steeds zijn zij te druk met andere dingen.

Tot er een moment komt waardoor de drie steeds zo afgeleide vriendjes Egel ineens wél opmerken. Egel zit in een handige tent die hen droog kan houden nu het begint te regenen. De tent is opgezet met de tak die Egel aan het begin van het boek heeft gevonden. Nu zitten de vier vriendjes in de tent. Al is het maar voor heel even…

Prentenboeken om bij weg te dromen

‘Moet je zien!’ is niet het eerste prentenboek dat Praagman uitbrengt. Je ken haar misschien al wel van ‘Meneer Po’, ‘Vergeet mij nietje’, ‘Nog 100 nachtjes slapen’ of ‘Wat is dat?’. Stuk voor stuk boekjes om heerlijk uit voor te lezen en je kleintje zich in het avontuur te laten wanen door de prachtige illustraties.

Wij zijn verkocht

Het leuke aan prentenboeken vind ik als volwassene altijd de humor in de verhalen. Er zit altijd wel iets grappigs in, waar je als kind wellicht in eerste instantie helemaal niet zo bij nadenkt, maar als voorlezer wel om moet glimlachen. Een leuk boekje om op de naderende herfstdagen lekker binnen mee te gaan zitten. Mick is in ieder geval gek op Egel, we lezen het boekje dagelijks voordat hij gaat slapen!