Quinny Hubb Duo onder de loep: wat een veelzijdige wandelwagen!

Quinny Hubb Duo

De Quinny Hubb Duo is mijn derde wandelwagen. Waarom drie vraag je je af? Meestal houd je er een voor al je kinderen. Dat klopt dat doen de meeste ouders wel. Toch kom je pas achter de gebreken van een wagen als je eisen aan die wagen steeds specifieker worden. En dat werden die van mij. Ik ging van één, naar twee en toen naar drie kindjes in vrij korte tijd.

Voor mij is het erg belangrijk om een wagen te hebben die gemakkelijk is in de bediening. Daarnaast moet hij er goed uitzien, veel boodschappen mee kunnen zeulen en tot slot twee kinderen zorgeloos kunnen vervoeren zonder dat je in winkels als Kruidvat alle schappen omver beukt. Wat ook belangrijk is voor mij is dat beide kindjes een ruim zitje hebben, anders heb je na anderhalf jaar weer een nieuw probleem. De enige wagen die mij dit kan bieden is de Quinny Hubb Duo. Andere wagens hebben of een verkleinde duo seat of hebben twee stoeltjes naast elkaar waardoor je met een halve zeecontainer lijkt te lopen. Dus mijn keuze om wederom mijn wandelwagen in te ruilen was voor mij erg vanzelfsprekend.

Quinny

Wandelend je boodschappen doen: dat kan gemakkelijk met de Quinny Hubb Duo

De voordelen van deze topwagen zijn niet op één hand te tellen. De Hubb is extreem smal (57 cm), dus je manoeuvreert je gemakkelijk door drukke winkelstraten of kleine winkels.

Het stijlvolle, maar vooral ook super handige houten Hop-on board klik je gemakkelijk in de stoel als je even snel het oudste kindje mee wil nemen in de wagen en niet perse helemaal vast wil gespen in het tweede stoeltje. Twee volwaardige zitjes in plaats van een groot en een kleiner zitje. Voor mij misschien wel het fijnste voordeel aan deze wagen is de stevige, ruime boodschappenmand die maar liefst 10 kilo boodschappen kan vervoeren én uit te breiden is met een extra mand voor nog eens 10 kilo. Maar ook het waterafstotende materiaal, de ontelbare kleurencombinaties die je kunt maken met de gemakkelijk wisselbare zonnekappen zijn wat deze wagen maken tot een must voor ieder gezin met meer dan een kindje onder de vier.

“Binnen een minuut heb je met de verwisselbare zonnekappen je wagen omgetoverd tot een compleet andere wagen”

Voor deze wagen heb ik een mat zwart onderstel gekozen. Dat wilde ik al langere tijd en ik ben er ook erg blij mee. Daarbij heb ik twee setjes zonnekappen besteld. ‘Ochre’ en Cork. De kappen rits en klik je gemakkelijk van de wagen waardoor je je wagen op ieder gewenst moment een andere look kun geven en het gevoel hebt alsof je een heel nieuwe wagen hebt.

Cork on black

Quinny Hubb Duo

Ochre on black

Quinny Hubb Duo

Bediening van de Quinny Hubb Duo

Iedere wagen is weer anders dus het was ook hier even uitvogelen hoe ik de wagen moest inklappen en uitklappen en hoe je de zitjes op de wagen klikt. Ik ben eigenwijs en denk altijd: ‘Lezen is niet nodig, ik snap het zelf wel!’ Vaak is dat ook zo, maar ik doe het ook vaak om te zien hoe intuïtief de wagen is. Ik had hem in een mum van tijd in elkaar. In de rand van de boodschappenmand zitten allemaal sleuven. De dopjes die je hieruit haalt zijn genummerd. Als je steeds een setje tegenover elkaar eruit wipt, kun je de verschillende zitjes in steeds nieuwe combinaties op de wagen monteren.

Handige configuraties voor gegarandeerd blije kindergezichtjes!

Een kindje naar voren, de ander naar achteren. Een zitje en een Hop on board. Twee zitjesnaar voren kijkend et cetera. Ook inklappen was weer een eitje. Totdat ik de Hubb weer uit de auto moest halen ging het goed. Toen was ik even de cruciale knop aan de zijkant vergeten. Die moet je namelijk indrukken als je de wagen weer open wilt klappen. Ok, toch het boekje erop nageslagen dus. Zo ben ik nou eenmaal: eigenwijs!

Beide zitjes beweeg je makkelijk in verschillende standen met een handgreep in de rugleuning. Het handvat is voor lange en kleinere mensen ideaal want het verschuift in twee standen. Dus ook lange mensen lopen comfortabel achter de wagen. Doordat je niet zo’n lastig meerijdplankje voor je voeten hebt, blijven je schenen gespaard. Op de Hop op Board zit je peuter binnen de afmetingen van de wagen. De zonnekappen hebben een luchtige zomeroptie zodat het lekker door kan waaien: het zogenaamde ‘Kiekeboe venster’.

Tot slot: mijn versie is natuurlijk uitgerust voor twee kindjes die al kunnen zitten, maar de Hubb Duo heeft ook de mogelijkheid om een wieg en een zitje te combineren of een autostoeltje in combinatie met een zitje erin te klikken. Het is echt de meest veelzijdige en stijlvolle duowagen, trust me!

“Het kostte me drie wagens, maar ik heb de juiste gevonden!”

Ben je tevreden over deze wagen Mar? Daar kan ik volmondig ‘Ja’ op antwoorden. Ik denk dat ik als geen ander weet wat de fijnste wagens op de markt zijn. Ik heb ze oprecht allemaal kritisch geprobeerd en er die in mijn bezit gehad. Deze derde en ik zijn een perfect match totdat alle kindjes zo groot zijn als mijn oudste en netjes met me mee kunnen lopen aan de hand. Ben je op zoek naar de meest complete en betaalbare duowagen out there? Dan is de Quinny Hubb Duo de wagen voor jou/jullie.