Roommate: omdat kinderen ook van design mogen genieten!

Roommate Deens design voor kids

Als moeder van een jongetje van anderhalf heb ik doorgaans een woonkamer die bezaaid is met allerhande speelgoed. Speelgoed dat licht geeft, speelgoed dat geluid maakt en vooral ook speelgoed dat vloekt bij al het andere dat ooit die rustige woonkamer was. Vind ik dat erg? Nee natuurlijk niet, anders had ik het niet voor Mick gekocht. Wat wel een uitkomst is, is speelgoed dat functioneel is, educatief en niet uit de toon valt bij de interieur. Roommate is een Deens label dat met ouders zoals ik meedenkt.

De Deense designers van Roommate hebben hebben met hun collectie voor kids een goede balans gevonden tussen design en spelen. Zij vinden dat kinderen net als volwassenen moeten kunnen genieten van design. Simpel en functioneel speelgoed, beddengoed en kinderkamer-accessoires. 

Hippie Tipi: een knusse tent voor kleintjes

Roommate Deens design voor kids

Kinderen moeten met spelen gestimuleerd worden om hun fantasie te gebruiken. Daarom ontwikkelde Roommate de HIPPIE TIPI. Mick mocht het tentje uitproberen en ik heb voor hem een knus hoekje in de woonkamer gecreëerd. Omdat hij nog veel met zijn ballenbak speelt heb ik deze in de TIPI gezet. De kleuren matchen en hij heeft nu zijn eigen speeltent. Ieder dag lanceert hij zichzelf in de tent en gooit hij gierend de ballen door de kamer.

Kamperen in de woonkamer

De tent opzetten is even een handigheidje dat je door moet hebben en je kunt dat het beste doen met twee personen. Vroeger hebben we veel gekampeerd, maar ik ben daar toch niet zo van. Achteraf denk je: ‘Oooo wat dat het?’ Maar met de fijne motoriek waarover ik beschik was die tweede persoon bij het opzetten een geschenk uit de hemel. Simpel gezegd bestaat de tent uit vijf stokken en een katoenen doek. De stokken schuif je op nummer in het tentdoek, rijgt ze aan elkaar met een touwtje en duwt iedere stok voorzichtig naar een kant. Voilà de tent staat!

Schattige zachte slingers en lief beddengoedRoommate Deens design voor kids

De designers van Roommate werken veelal met natuurlijke materialen. Het katoen is GOTS gecertificeerd en al het speelgoed heeft zachte, gemoedelijke kleuren. In de prints op bijvoorbeeld het kinderbeddengoed zie je duidelijk de Scandinavische invloeden terug. Grappige dieren met een knipoog naar de retro prints van de jaren ’70. De kinderkamer accessoires leuken in no time iedere kinderkamer op. Vlaggetjes van katoen, een lieve katoenen dromenvanger of een vrolijke vlieger die je op kunt hangen in je kindjes’ kamer.

Functioneel en vrolijk

Ook voor functionele accessoires kun je bij Roommate terecht. Van schattige wandhaken om vanalles aan op te hangen tot fraai vormgegeven wandplankjes. En van een design giraf groeimeter tot een vrolijk katoenen speelkleed. Je creëert gemakkelijk een Scandi-look in de kinderkamer en dat is toch wat we allemaal graag willen de laatste jaren. Een frisse, vrolijke en lichte kamer voor onze allerliefsten.

Roommate Deens design voor kids

Roommate giveaway voor jou!

Ben je nou net zo enthousiast als ik over Roommate? Dat komt goed uit want ik mag twee slingers weggeven van het team van Roommate. Hoe je deze kunt winnen lees je op Instagram!

One Reply to “Roommate: omdat kinderen ook van design mogen genieten!”

  1. Sanhopkins says:

    Superleuk zeg! Ik ♡ de kleurtjes

Comments are closed.