Vijf keer dé trend in schoenen deze herfst en winter

Wat is de trend van dit moment als het aankomt op schoenen? Ik geef je natuurlijk antwoord op deze vraag! Dat ik een schoenenfreak ben moge bekend zijn. Dit najaar heb ik weer de leukste trends gespot in schoenenland. Ik heb zelf al flink ingeslagen moet ik bekennen. Mijn nieuwe aanwinsten deel ik natuurlijk graag met jullie. Waar maak je dit najaar echt een statement mee?

Trend 1: Gewaagd en gedurfd: hippe sneakers

sneaker

Oh ik heb ook zulke toffe sneakers geshopt. Bij Van den Assem heb je zoveel keuze! Sneakers lijken dit najaar vooral ook heel gewaagd en creatief. Niets is te gek: mixen van verschillende prints, kleuren en materialen.

2: Animal instinct

slangenprint

Dierenprints zijn niet meer weg te denken uit je kleding- en schoenenkast. Al tijden tref je deze heerlijke trend van speelse prints aan in modeland en ook dit najaar zet die trend voort. Mijn kleine meisje heeft ze ook en ik heb zelf ook nog wel wat geprinte schoenen in de kast staan. Wat je veel ziet is de slangenprint.

3: Cognac en oker

oker enkellaars

Wat opvalt dit najaar is dat je heel veel cognac en okergele schoenen aantreft in de verschillende collecties. Niet alleen veel bruine en gele kleding, maar ook sneakers en laarzen spelen in op deze trend. En laat ik nou net vorig jaar in de sale hele mooie okergele enkellaarsjes gescoord hebben bij Van den Assem! Ik ben dus met dat koopje nog helemaal on trend, maar ook jij kunt nog genoeg vinden. Mijn favoriet in deze categorie zie je hieronder.

4: Western boots onder lange jurken

trend western

Ik had ze al, maar dit is mooi een excuus om er nog veel meer in te slaan. De cowboylaars met de kenmerkende schuine hak is niet alleen tijdens het festivalseizoen hip, zo blijkt dit najaar. Ze zijn er in allerlei verschillende lengten. Half hoog, hoog en nog leuker: de leersoorten zijn ook niet ‘alleen maar’ saai en bruin. Neem deze Toral boots die ik heb gekocht. Een metallic gouden afwerking maakt van iedere outfit een show stopper.

Trend 5: Hoge laarzen en stoere veter boots

trend

Met mijn western boots van Toral sla ik twee vliegen in een klap want ze zijn ook nog eens heel erg hoog. En laten hoge laarzen nu ook weer binnen de najaarstrend vallen! Hoewel de afgelopen jaren de focus veelal lag op enkellaarsjes en stoere combat boots, mag de hoge laars er nu echt weer zijn. Terug van weggeweest dus en hoe tof is dat. Deze hierboven volgen ook de dubbele trend: animal print plus een sierlijke, heel vrouwelijke hoge laars en staan nog op mijn wensenlijstje.

Zoal ik hierboven al schreef zijn ook de stoere veterlaarzen niet meer weg te denken uit je schoenenkast. Van Dr. Martens tot legerkisten je ziet ze ook deze winter weer veelvuldig voorbij komen. In alle kleuren en prints, buckle boots of studs een goede veterlaars moet je scoren!

veterlaars

Ik zit de balans ondertussen even op te maken voor mezelf en wat blijkt: ik heb ALLE vijf de trends dit najaar in mijn schoenenarsenaal. Whoehoee ik kom de winter wel door en nog trendy ook!