Single mama een jaar later

2-holding-handsMick is bijna een jaar oud. De tijd lijkt voorbij gevlogen. Begin 2015 besloot ik om niet langer mijn kinderwens af te laten hangen van die prins op het witte paard. Natuurlijk heb je in je hoofd altijd een ideaal plaatje, maar ervaringen uit het verleden leerden me ook dat de belangrijkste persoon jijzelf bent. Ik heb vorig jaar eindelijk mijn eigen diep gekoesterde wens in vervulling laten gaan en nu, ruim een jaar nadat ik de ‘ ik-wil-een-ideaal-gezin-knop’ om heb gezet, ben ik gelukkiger dan ooit.

Nooit meer hetzelfde
‘Waarom heb ik dit niet veel eerder gedaan?’, is iets wat de afgelopen maanden veel door mijn hoofd heeft gespookt. Ik probeerde me vast te klampen aan scenes uit romantische films denkend dat dat mij ook vast nog wel eens zou overkomen. Dom, want de jaren vliegen voorbij en voor je het weet ben je te oud om je kinderwens in vervulling te laten gaan. Ik ben zo vreselijk blij dat ik op mijn 35e een geweldig lieve en gezonde zoon heb mogen krijgen. Mijn dagen zijn sinds hij er is nooit meer hetzelfde.

Working mom
Het is na een dag werken heerlijk om je spullen te pakken en je kleine mannetje op te mogen halen. Ik geniet daar nog iedere werkdag van. Een blij jongetje komt dan razend snel op me af gekropen. De liefde die ik als moeder voel is iets waarvan ik lang heb gedacht dat het niet voor mij was weggelegd. En het exacte moment van die omslag in mijn hoofd weet ik niet eens meer. Maar tjonge wat ben ik blij dat het zo is gelopen.

Eentje
Mensen vragen vaak: ‘Is het niet zwaar in je eentje?’ of ‘Hoe red je dat allemaal?’ Nee het is niet zwaar in mijn eentje! Ik ben ook niet in mijn eentje, ik ben samen met Mick en Fitch. Ik denk dat iedere vrouw die voor het eerst moeder wordt, wordt overvallen door de enorme liefde die je voelt voor je kindje. Je hormonen die door je lijf gieren en de slapeloze nachten. Dat is voor mij niet intenser dan voor andere vrouwen. In the end komt er heel veel neer op de schouders van de moeder, juist in die eerste maanden. En ik moet ook bekennen dat ik nu volledig gewend ben aan gebroken nachten en vroeg opstaan. Je leven verandert voor goed, maar het moederschap is het mooiste dat er is. Mijn lieve kleine Mickey is het mooiste wat me ooit overkomen en gegund is. Het bijna verslavende gelukzalige gevoel is onbeschrijfelijk.

Share the love
Ik wil hier delen waar ik in het dagelijks leven tegenaan loop. Delen hoe ik ‘dat allemaal red’ in mijn eentje. In de hoop dat (andere single) moeders en moeders in spe er wat aan hebben en mijn belevenissen herkennen. Ik vind het leuk om te delen, maar zou het ook leuk vinden als jullie ervaringen met mij delen!